Zapečené šampiňóny portobello

Zapečené šampiňóny portobello
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Žampióny portobello sa často používajú ako alternatívny zdroj mäsa a nie je to prekvapujúce. Majú intenzívnu chuť, šťavnatú konzistenciu a ich príprava je jednoduchá a rýchla.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 veľké žampióny portobello
80 g anglickej slaniny
100 g taveného syra
2 vajcia
100 ml kyslej smotany
2 štipky grilovacieho korenia
4 plátky masla
soľ (podľa chuti)
olivový olej (podľa potreby)
kúsok parmezánu

Postup varenia podľa receptu

Nakrájame slaninu na malé kúsky a syr jemne nastrúhame.

V miske spojíme syr, slaninu, vajcia a kyslú smotanu. Dochutíme soľou a pridáme trochu grilovacieho korenia.

Z šampiňónov vezmeme iba klobúčiky, nohy využijeme na prípravu iného jedla. Klobúčiky vo vnútri osolíme a potrieme olivovým olejom.

Do pekáča vyloženého papierom na pečenie vložíme zmes, zakryjeme hliníkovou fóliou a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút.

Na záver pečenia posypeme každý klobúčik troškou parmezánu a pridáme kúsok masla. Necháme ich dopiecť odkryté, až získajú zlatistú farbu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené šampiňóny portobello

Zapekané žampióny portobello sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka húb. Tieto veľké a mäsité huby sa zvyčajne plnia rôznymi ingredienciami, ako sú syry, bylinky alebo zelenina, a potom sa zapečú v rúre. Výsledkom je chrumkavý povrch a jemná chuť hubovej dužiny. Sú ideálne ako predjedlo alebo ľahký hlavný chod, ktorý môžete podávať s čerstvým pečivom a zeleninovým šalátom. Zapekané žampióny portobello sú tiež skvelou voľbou pre vegetariánov a všetkých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu k mäsu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: huby, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, pečenie, z jedného pekáčika

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zapečené šampiňóny portobello.

Pridať komentár