Zapečené šampiňóny portobello

Žampióny portobello sa často používajú ako alternatívny zdroj mäsa a nie je to prekvapujúce. Majú intenzívnu chuť, šťavnatú konzistenciu a ich príprava je jednoduchá a rýchla.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 veľké žampióny portobello
80 g anglickej slaniny
100 g taveného syra
2 vajcia
100 ml kyslej smotany
2 štipky grilovacieho korenia
4 plátky masla
soľ (podľa chuti)
olivový olej (podľa potreby)
kúsok parmezánu
Postup varenia podľa receptu
Nakrájame slaninu na malé kúsky a syr jemne nastrúhame.
V miske spojíme syr, slaninu, vajcia a kyslú smotanu. Dochutíme soľou a pridáme trochu grilovacieho korenia.
Z šampiňónov vezmeme iba klobúčiky, nohy využijeme na prípravu iného jedla. Klobúčiky vo vnútri osolíme a potrieme olivovým olejom.
Do pekáča vyloženého papierom na pečenie vložíme zmes, zakryjeme hliníkovou fóliou a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút.
Na záver pečenia posypeme každý klobúčik troškou parmezánu a pridáme kúsok masla. Necháme ich dopiecť odkryté, až získajú zlatistú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené šampiňóny portobello
Zapekané žampióny portobello sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka húb. Tieto veľké a mäsité huby sa zvyčajne plnia rôznymi ingredienciami, ako sú syry, bylinky alebo zelenina, a potom sa zapečú v rúre. Výsledkom je chrumkavý povrch a jemná chuť hubovej dužiny. Sú ideálne ako predjedlo alebo ľahký hlavný chod, ktorý môžete podávať s čerstvým pečivom a zeleninovým šalátom. Zapekané žampióny portobello sú tiež skvelou voľbou pre vegetariánov a všetkých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu k mäsu.