Snehové pečivo z MT

Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame, až vznikne hustá zmes. Na tanier odolný voči mikrovlnnej rúre položíme papier na pečenie. Z cesta formujeme guľôčky o priemere približne 2 cm.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 bielok
300 g práškového cukru
1/2 lyžičky Solamylu
1/2 lyžičky bieleho vínneho octu (dala som citrónovú šťavu)
1 šlahačka (uślehaná)
ovocie
čokoláda
Postup varenia podľa receptu
Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame, aby vznikla hustá hmota. Na tanier, ktorý sa dá použiť v mikrovlnnej rúre, položíme papier na pečenie.
Z cesta formujeme guľky o priemere približne 2 cm. Na tanier kladieme maximálne tri, pretože výrazne nabehnú. Pečieme ich na najvyšší výkon počas 1,5 minúty a potom ich necháme ešte päť minút dopiecť v rúre.
Dve snehové placičky vždy spojíme šľahačkou a nejakým ovocím. Na povrchu môžeme pridať čokoládu ako ozdobu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Snehové pečivo z MT
Snehové pečivo z MT je tradičný český dezert, ktorý očarí svojou ľahkosťou a jemnosťou. Táto sladkosť sa vyrába z bielkov a cukru, ktoré sa šľahajú, až kým nevznikne nadýchaná snehová hmota. Tá sa potom pečie do chrumkavej, zlatobielej štruktúry. Snehové pečivo sa často podáva ako delikátna zákusok ku káve alebo čaju a je obľúbené nielen počas sviatkov, ale aj ako sladká bodka pre každodenné chvíle pohody. Jeho chuť je jemne sladká a pri konzumácii sa rozplýva na jazyku.