Listové cesto na štrúdl

Listové cesto na štrúdl
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Všetky ingrediencie premiešame a necháme ich dve hodiny odpočívať. Potom môžeme s cestom začať pracovať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

450 g hladkej múky
250 g Hery
10 Lyžíc mlieka
1 Čajová lyžička octu
2 žĺtky

Postup varenia podľa receptu

Všetky ingrediencie spojíme a necháme zmes odpočívať po dobu dvoch hodín.

Potom môžeme začať s cestom manipulovať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Listové cesto na štrúdl

Listové cesto na štrúdl je základným komponentom pre prípravu lahodného jablkového štrúdla. Cesto je tenké, krehké a chuťovo neutrálné, čo umožňuje vyniknúť sladkým alebo slaným náplniam. Príprava listového cesta môže byť časovo náročná, avšak mnohí volia zakúpenú variantu, ktorá šetrí čas. V kombinácii s jablkami, škoricou a hrozienkami sa listové cesto premění na obľúbený dezert, ideálny pre rôzne príležitosti. Po upečení má štrúdl zlatistú farbu a chrumkavú štruktúru, ktorá poteší každého milovníka sladkostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: ľahké, rýchle, lacné, ľahký, pre začiatočníkov, múčniky, ostatné, štrúdly, do 10 minút

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Listové cesto na štrúdl.

Pridať komentár