Pečené prepelice s jablkami

Prepelice najprv dôkladne umyjeme a osušíme. Opepříme ich, posypeme múkou a zlatisto ich osmažíme na rozpálenom masle zo všetkých strán. Potom prepelice vyberieme a na masle opražíme...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
křepelky
4 jablká
maslo
hladká múka
4 PL smotany
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Prepeličky najprv umyjeme a osušíme. Potom ich ochutíme čiernym korením, obalíme v múke a zo všetkých strán ich osmažíme na rozpálenom masle.
Prepeličky vyberieme a na masle osmažíme plátky olúpaných a bezjadrových jabĺk, ktoré potom uskladníme na plech vymastený maslom.
Na jablká umiestnime prepeličky, zalijeme smotanou, posypeme maslovými vločkami, zakryjeme pokrievkou a pečieme približne tridsať minút.
Následne sundáme pokrievku a pečieme ešte pol hodiny bez zakrytia. Počas pečenia prepeličky pravidelne polievame vypečenou šťavou. Hotové prepeličky servírujeme s dusenou ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené prepelice s jablkami
Pečené prepelice s jablkami predstavujú delikátny pokrm, ktorý spája jemnosť mäsa týchto malých vtákov s ovocnou sladkosťou šťavnatých jabĺk. Prepelice sú marinované v bylinkách a korení, čo podčiarkuje ich chuť. Pri pečení sa jablká menia na karamelizovanú prílohu, ktorá dodáva pokrmu jedinečnú harmóniu. Tento recept je ideálny pre slávnostné príležitosti aj rodinné večere, ktoré si všetci radi vychutnajú. Podávané s zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom sa stávajú nezabudnuteľným gastronomickým zážitkom.