Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou
![Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou](/i/sk/rigatoni-s-tuniakom-cuketou-a-bazalkou.jpg)
Recept na rýchlu večeru človek aby hľadal. Vyskytujú sa totiž dni, kedy proste pri sporáku tráviť čas nechcete, pretože by ste radšej boli s rodinou alebo priateľmi. Práve z tohto dôvodu sme pre vás vybrali recept na cestoviny s tuniakom, ktorý predstavuje trochu iný vývoj tejto kombinácie. Plechovku s tuniakom a balíček cestovín má doma každý, a tak je rýchla večera na svete za pár minút, pričom kratšia doba prípravy neuberá nič na chuti a výdatnosti. Recept na cestoviny s tuniakom, cuketou a bazalkou nájdete práve tu.
(Ak neseženiete tuniaka s citrónom a čiernym korením, stačí kúpiť toho v oleji a citrónovú šťavu a čierne korenie k nemu pridať.)
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
350 g rigatoni alebo iné krátke cestoviny
3 ks (po 80 g) tuniaka v konzervách (ideálne Rio Mare s citrónom a čiernym korením)
700 g cukety
1 strúčik cesnaku
80 ml extra panenského olivového oleja
soľ
1 hrsť čerstvej bazalky
Postup varenia podľa receptu
Nechajte variť vodu v hrnci. Akonáhle zovrie, pridajte soľ.
Umývané cukety nakrájajte pozdĺžne na polovicu a potom na tenké plátky. Dajte ich na panvicu s olivovým olejom a plátkami cesnaku. Trochu osoľte a pri častom miešaní smažte, až budú cukety zlatistého sfarbenia.
Cestoviny dajte do vriacej vody a varte ich al dente.
Tuniaka zmiešajte na panvici s restovanou cuketou. Pridajte cestoviny a poriadne premiešajte. Ozdobte bazalkou a podávajte.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou
Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou je ľahké a svieže jedlo ideálne na letné večery. Srdcom jedla sú cestoviny rigatoni, ktorých tvar dokonale zachytí lahodnú omáčku. Šťavnatý tuniak dopĺňa sladkosť cukety a celkovú chuť zvýrazňuje voňavá čerstvá bazalka. Tento jednoduchý pokrm je nielen chutný, ale aj zdravý a rýchlo pripravený.