Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou

Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 4

Recept na rýchlu večeru človek aby hľadal. Vyskytujú sa totiž dni, kedy proste pri sporáku tráviť čas nechcete, pretože by ste radšej boli s rodinou alebo priateľmi. Práve z tohto dôvodu sme pre vás vybrali recept na cestoviny s tuniakom, ktorý predstavuje trochu iný vývoj tejto kombinácie. Plechovku s tuniakom a balíček cestovín má doma každý, a tak je rýchla večera na svete za pár minút, pričom kratšia doba prípravy neuberá nič na chuti a výdatnosti. Recept na cestoviny s tuniakom, cuketou a bazalkou nájdete práve tu.
(Ak neseženiete tuniaka s citrónom a čiernym korením, stačí kúpiť toho v oleji a citrónovú šťavu a čierne korenie k nemu pridať.)

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

350 g rigatoni alebo iné krátke cestoviny
3 ks (po 80 g) tuniaka v konzervách (ideálne Rio Mare s citrónom a čiernym korením)
700 g cukety
1 strúčik cesnaku
80 ml extra panenského olivového oleja
soľ
1 hrsť čerstvej bazalky

Postup varenia podľa receptu

Nechajte variť vodu v hrnci. Akonáhle zovrie, pridajte soľ.

Umývané cukety nakrájajte pozdĺžne na polovicu a potom na tenké plátky. Dajte ich na panvicu s olivovým olejom a plátkami cesnaku. Trochu osoľte a pri častom miešaní smažte, až budú cukety zlatistého sfarbenia.

Cestoviny dajte do vriacej vody a varte ich al dente.

Tuniaka zmiešajte na panvici s restovanou cuketou. Pridajte cestoviny a poriadne premiešajte. Ozdobte bazalkou a podávajte.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou

Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou je ľahké a svieže jedlo ideálne na letné večery. Srdcom jedla sú cestoviny rigatoni, ktorých tvar dokonale zachytí lahodnú omáčku. Šťavnatý tuniak dopĺňa sladkosť cukety a celkovú chuť zvýrazňuje voňavá čerstvá bazalka. Tento jednoduchý pokrm je nielen chutný, ale aj zdravý a rýchlo pripravený.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo, Taliansky, Pre deti, Rybie mäso, Rýchla večera
Štítky: detská výživa, hlavné jedlo, Talianska kuchyňa, ryby, cestoviny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rigatoni s tuniakom, cuketou a bazalkou.

Pridať komentár