Plnené zapekané rajčiny

Plnené zapekané rajčiny
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rajčatá prekrojíme na polovice, odstránime ich dužinu, osolíme vnútornú stranu, pridáme nasekanú bazalku a na ne vložíme kúsky sušenej šunky. Na záver do každej polovice dáme údenú…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

rajčatá
bazalka
údená čerešňová mozzarela
sušená šunka
soľ

Postup varenia podľa receptu

Rajčatá prerežeme na polovice, vyberieme dužinu, osolíme ju, pridáme nasekanú bazalku a na záver do nich vložíme kúsky sušenej šunky.

Na záver do každej polovice dáme údenú čerešňu mozzarelly a pečieme pri 180°C, kým sa syr nezačne rozpúšťať.

Pridáme bazalku ako ozdobu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené zapekané rajčiny

Plnené zapekané paradajky sú lahodným jedlom, ktoré spája chuť čerstvých paradajok s rozmanitými náplňami. Tieto nemusia byť iba vegetariánske, ale môžu obsahovať aj mäso, ryžu či syry. Paradajky sa najprv vyberú a vyberú sa ich semienka, potom sa naplnia zmesou ingrediencií, ktoré sú následne zapekané v rúre do zlatista. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé a plné vitamínov. Ideálne ako predkrm alebo ľahký hlavný chod, plnené zapekané paradajky sú skvelou voľbou pre každú príležitosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (42 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: paradajky, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, bylinky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Plnené zapekané rajčiny.

Pridať komentár