Plnené zapekané rajčiny

Rajčatá prekrojíme na polovice, odstránime ich dužinu, osolíme vnútornú stranu, pridáme nasekanú bazalku a na ne vložíme kúsky sušenej šunky. Na záver do každej polovice dáme údenú…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
rajčatá
bazalka
údená čerešňová mozzarela
sušená šunka
soľ
Postup varenia podľa receptu
Rajčatá prerežeme na polovice, vyberieme dužinu, osolíme ju, pridáme nasekanú bazalku a na záver do nich vložíme kúsky sušenej šunky.
Na záver do každej polovice dáme údenú čerešňu mozzarelly a pečieme pri 180°C, kým sa syr nezačne rozpúšťať.
Pridáme bazalku ako ozdobu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené zapekané rajčiny
Plnené zapekané paradajky sú lahodným jedlom, ktoré spája chuť čerstvých paradajok s rozmanitými náplňami. Tieto nemusia byť iba vegetariánske, ale môžu obsahovať aj mäso, ryžu či syry. Paradajky sa najprv vyberú a vyberú sa ich semienka, potom sa naplnia zmesou ingrediencií, ktoré sú následne zapekané v rúre do zlatista. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé a plné vitamínov. Ideálne ako predkrm alebo ľahký hlavný chod, plnené zapekané paradajky sú skvelou voľbou pre každú príležitosť.