Anglický toast s vajcom

Anglický toast s vajcom
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

V každom krajíčku urobíme otvor o priemere približne 3 cm (alebo štvorcového tvaru) a z jednej strany osmažíme na masle. Potom ich otočíme a cez otvor umiestnime…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 plátky anglickej slaniny
2 plátky bieleho chleba
2 vajcia
2 lyžice masla
pepř
soľ

Postup varenia podľa receptu

Do každého kúsku urobíme otvor o priemere približne 3 cm (alebo v tvare štvorca) a z jednej strany ho opečieme na masle.

Zistíme, že potom otočíme, cez otvor umiestnime slaninu do tvaru kríža a ľahko ju vtlačíme dnu.

Vajcia nalejeme tak, aby žĺtok zostal v prehlbni, a smažíme ich spodnou stranou, kým sa ľahko nesmíria.

Dochutíme soľou a korením a pridáme čerstvú zeleninu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Anglický toast s vajcom

Anglický toast s vajcom, známy aj ako "Egg on Toast", je obľúbené britské jedlo, ktoré kombinuje jednoduchosť a výživnosť. Tradične sa pripravuje z jemne opraženého chleba, na ktorý sa kladú vajcia, zvyčajne volské oko alebo miešané vajcia. Jedlo je často doplnené soľou a korením a podáva sa s rozpusteným maslom. Je ideálne ako rýchla raňajky alebo ľahký obed, či už doma, alebo na cestách. Tento pokrm si získal srdce mnohých ľudí vďaka svojej jednoduchosti a lahodnosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, ostatné, raňajky, do 15 minút

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Anglický toast s vajcom.

Pridať komentár