Anglický toast s vajcom

V každom krajíčku urobíme otvor o priemere približne 3 cm (alebo štvorcového tvaru) a z jednej strany osmažíme na masle. Potom ich otočíme a cez otvor umiestnime…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 plátky anglickej slaniny
2 plátky bieleho chleba
2 vajcia
2 lyžice masla
pepř
soľ
Postup varenia podľa receptu
Do každého kúsku urobíme otvor o priemere približne 3 cm (alebo v tvare štvorca) a z jednej strany ho opečieme na masle.
Zistíme, že potom otočíme, cez otvor umiestnime slaninu do tvaru kríža a ľahko ju vtlačíme dnu.
Vajcia nalejeme tak, aby žĺtok zostal v prehlbni, a smažíme ich spodnou stranou, kým sa ľahko nesmíria.
Dochutíme soľou a korením a pridáme čerstvú zeleninu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Anglický toast s vajcom
Anglický toast s vajcom, známy aj ako "Egg on Toast", je obľúbené britské jedlo, ktoré kombinuje jednoduchosť a výživnosť. Tradične sa pripravuje z jemne opraženého chleba, na ktorý sa kladú vajcia, zvyčajne volské oko alebo miešané vajcia. Jedlo je často doplnené soľou a korením a podáva sa s rozpusteným maslom. Je ideálne ako rýchla raňajky alebo ľahký obed, či už doma, alebo na cestách. Tento pokrm si získal srdce mnohých ľudí vďaka svojej jednoduchosti a lahodnosti.