Studený cestovinový šalát
![Studený cestovinový šalát](/i/sk/studeny-cestovinovy-salat.jpg)
Ako prvé si dáme uvariť cestoviny, osolené podľa chuti. Po vybratí a scedení dávame vychladnúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g cestoviny
250 g kuracie prsia
100 g eidam
100 g jatrová praženica
2 polievkové lyžice majonéza
1/3 ks ružový uhorkový šalát
mletý čierny korenie
1 ks cibuľa
1/3 ks čínske kapusta
1 čajová lyžička olivový olej
3 ks farebná paprika
2 ks paradajka
1 ks vajce natvrdo
soľ
1 čajová lyžička kari korenie
Postup varenia podľa receptu
Očistené a na kúsky nakrájané kuracie prsia osolíme a podľa chuti okoreníme. Dáme na panvici opražiť. Na kocky si nakrájame syra, natvrdo uvarené vajce a salám. Všetko zmiešame s cestovinami. K tomu ešte pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a zvyšok očistenej a nakrájanej zeleniny. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme trošku oleja a všetko spojíme troškou majonézy.
Dôkladne premiešame a vložíme do chladničky na odležanie. Akonáhle je dostatočne vychladený, môžeme podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Studený cestovinový šalát
Studený cestovinový šalát je obľúbený pokrm, ktorý sa ľahko pripravuje a ponúka sviežu chuť. Základom sú uvarené a vychladené cestoviny, ktoré sa kombinujú s rôznorodou zeleninou, ako sú paradajky, uhorky, paprika či kukurica. Na dochutenie sa používajú dresingy, zvyčajne na báze olivového oleja, octu alebo jogurtu. Môžete pridať aj bielkoviny, ako je kuracie mäso, tuniak alebo syr. Kombinácia chutí a textúr robí z tohto šalátu skvelú voľbu na letné obedy alebo pikniky. Je osviežujúci a výživný, ideálny pre ľahký a zdravý pokrm.