Telecí roláda

Najprv pripravíme náplň. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky vyšľaháme s maslom a soľou. Potom primiešame na kúsky nakrájané rožky. Z bielkov…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
750 g teľacieho stehna
50 g masla
soľ
piper
2 biele rožky
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
1 cibula
štipka muškátového kvetu
20 ml extra panenského olivového oleja
1 párok
Postup varenia podľa receptu
Najprv si urobíme nádivku. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky utierame s maslom a soľou. Potom pridáme nakrájané rožky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do zmesi. Nakoniec pridáme muškátový kvet, čierne korenie a pažítku.
Teľaciu kýtu nařízneme, rozložíme ju do väčšieho plátu, jemne naklepeme, dochutíme soľou a korením.
Teľaciu kýtu naplníme nádivkou, pridáme párok, zabalíme ju a potom zašijeme alebo upevníme niťou.
Na panvici zahrejeme maslo s olejom, pridáme cibuľu a cesnak. Potom osmažíme teľaciu roládu do zlatista a nakoniec ju podlijeme vriacou vodou.
Pekáč s teľacím vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme ho po dobu jednej hodiny. Potom ozdobíme pažítkou a podávame s zemiakovou kašou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Telecí roláda
Teľacia roláda je obľúbeným jedlom českej kuchyne, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Vyrába sa z jemného teľacieho mäsa, ktoré sa plní rôznymi ingredienciami, ako sú bylinky, zelenina alebo šunka. Po zapečení sa roláda krája na tenké plátky a podáva sa s omáčkou a prílohou, často zemiakovým knedlíkom alebo dusenou zeleninou. Tento pokrm je ideálny na slávnostné príležitosti či rodinné stretnutia a jeho príprava si žiada trochu trpezlivosti, čo sa ale vždy oplatí.