Cheeseburger

Cheeseburger
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 8 minút
Porcie: 4

Ak máte radi šťavnaté a okrúhle hamburgeri ako z vášho obľúbeného fast foodu, neváhajte a pripravte si ich jednoducho doma. Je to skvelé…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého hovädzieho mäsa (alebo bravčového)
1 červená cibuľa
1 čínsky šalát
1 šalátová uhorka
1 paradajka
4 plátky slaniny
4 plátky toastového syra
kečup
horčica
1-2 lyžice strúhanky (alebo ovsených vločiek)
soľ
mletý čierny korenie
olivový olej
4 žemle

Postup varenia podľa receptu

Do väčšej misky dáme mleté mäso. Potom prisypeme soľ, korenie, na jemno nakrájanú slaninu, lyžičku horčice a kečupu. Nakoniec pridáme strúhanku alebo vločky, ktoré môžeme tiež na jemno rozmixovať.

Mäso starostlivo premiešame a vytvarujeme väčšie placky, ktoré budú približne hrubé dva prsty. Snažíme sa, aby okraje boli mierne silnejšie ako stred, ale nie o veľa. Hotové placky dáme na tanier, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme ich chvíľu oddychovať.

Červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, uhorku, paradajky a čínsku kapustu nasekáme na jemno. Zmiešame kečup s horčicou a žemľu prekrojíme.

Na panvici zahrejeme olej. Mäso opečieme z oboch strán tri minúty na vysokej teplote. Potom vypneme sporák, ale panvicu necháme na platni. Na každú porciu mäsa položíme plátok toastového syra a prikryjeme pokrievkou na pol minúty, aby sa syr pekne roztopil.

Pri príprave mäsa zahrejeme ďalšiu panvičku. Na sucho na ňu dáme plátky slaniny a opečieme ich do zlatista z oboch strán.

Teraz pripravíme burger: obe časti žemle potrieme zmesou horčice a kečupu. Na jednu polovicu položíme cibuľu a uhorku, na druhú časť žemle dáme čínsku kapustu. Na polovicu s cibuľkou a uhorkou potom pridáme mäso, slaninu a paradajku, a nakoniec priklopíme druhú polovicu žemle. Podávame s hranolkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cheeseburger

Cheeseburger je obľúbený pokrm, ktorý sa skladá z mletého hovädzieho mäsa, plátku syra a čerstvého pečiva. Tento lahodný burger vznikol v Spojených štátoch a rýchlo si získal srdcia milovníkov jedla po celom svete. Obvykle je doplnený rôznymi ingredienciami, ako sú paradajky, šalát, cibuľa a omáčky, čo mu dodáva jedinečnú chuť. Cheeseburger sa často podáva s hranolkami alebo šalátom, čo z neho robí perfektný pokrm na obed či večeru. Je ideálnym jedlom na grilovanie a spoločenské akcie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: Zelenina, hovädzie mäso, mleté mäso, paradajky, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, ľahký, vyprážanie, uhorky, ostatné, americká, detská oslava

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cheeseburger.

Pridať komentár