Gyros - bravčové rezne
![Gyros - bravčové rezne](/i/sk/gyros---bravcove-rezne.jpg)
Koho by nezlákalo šťavnaté, chutné mäsko.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
olej
soľ
čierny korenie - mleté
zelenina ako obloha (napr. paprika-červená)
3 prelisované strúčiky kvalitný cesnak
3 polievkové lyžice olej napr. repkový
1 ks korenie Gyros
1 kávová lyžička zemiakový škrob Solamyl
4 - 6 plátkov mäso - bravčové
5 lyžíc kečup
Postup varenia podľa receptu
V obchode si vyberieme pekné bravčové mäso a na doske ho pokrájame na úzke rezančeky. Prenesieme do veľkej misy. Pridáme zemiakový škrob Solamyl. (1 kávová lyžička)
Do menšej misky si nasypeme korenie Gyros, ktoré dodá mäsu tú správnu chuť. Nalijeme kečup. Opepříme. Pokvapkáme troškou oleja. A nakoniec vmiešame prelisovaný, kvalitný cesnak.
Túto zmes zapracujeme do mäsa. Prikryjeme fóliou. Mäso teraz bude odpočívať, aby sa pekne prepojili chute.
Na panvicu nalejeme trochu oleja. Rezančeky dôkladne osmažíme a podávame napr. s opečenými zemiakmi s rozmarínom. (ryža, hranolky) Zvoľte si zeleninovú oblohu podľa svojej chuti.
K tomu si urobte dip alebo domácu tatárku, mäso osoľte a nechajte si pochutiť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Gyros - bravčové rezne
Gyros - bravčové rezance je chutný pokrm pôvodom z Grécka, ktorý sa stal obľúbeným po celom svete. Tradične sa pripravuje z tenkých plátkov bravčového mäsa, ktoré sa marinujú v zmesi korenia, ako je oregano, tymián, cesnak a citrónová šťava. Následne sa rezance grilujú do zlatista na vertikálnom rožni. Gyros sa podáva v pita chlebe s čerstvou zeleninou, uhorkovým šalátom alebo tzatziki omáčkou. Tento pokrm je ideálny na rýchly obed alebo večeru a ponúka kombináciu šťavnatých chutí a vôní, ktorá poteší všetkých milovníkov stredomorskej kuchyne.