Karbanátky z ovsených vločiek

Karbanátky z ovsených vločiek
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Vločky uvaríme s vodou, kým nezhustnú na kašu a potom ich necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme, potom pridáme pokrájanú cibuľu a ďalej smažíme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g ovsených vločiek
500 ml vody
1 vajce
1 cibuľa
100 g slaniny
soľ
čierny korenie
strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Vločky povaríme s vodou, až získame hustú zmes, a potom ich necháme vychladnúť.

Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej opražíme. Nalejeme túto zmes do ovsenej kaše, pridáme vajce a dôkladne premiešame. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby zahustíme strúhankou alebo krupicou.

Necháme ich asi 15 minút odstáť, potom vytvoríme fašírky, obalíme ich v strúhanke a smažíme na rozpálenom oleji.

Servírujeme ich ako tradičné karbanátky so šťouchanými zemiakmi, šalátom, uhorkami a ďalšími prílohami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky z ovsených vločiek

Karbonátky z ovsených vločiek sú zdravou a chutnou alternatívou k tradičným mäsovým karbonátkam. Vyrábajú sa z jemne mletých ovsených vločiek, ktoré sú skvelým zdrojom vlákniny a bielkovín. Tieto karbonátky je možné obohatiť o rôznu zeleninu, korenie a bylinky, čo im dodáva jedinečnú chuť. Sú ideálne ako hlavné jedlo podávané so šalátom alebo omáčkou, alebo ako výživná desiata. Vďaka jednoduchému pripravení sú obľúbenou voľbou pre vegetariánov aj vegánov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: restovanie, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, vyprážanie, zimné recepty, ostatné

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky z ovsených vločiek.

Pridať komentár