Karbanátky z ovsených vločiek

Vločky uvaríme s vodou, kým nezhustnú na kašu a potom ich necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme, potom pridáme pokrájanú cibuľu a ďalej smažíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g ovsených vločiek
500 ml vody
1 vajce
1 cibuľa
100 g slaniny
soľ
čierny korenie
strúhanka
Postup varenia podľa receptu
Vločky povaríme s vodou, až získame hustú zmes, a potom ich necháme vychladnúť.
Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej opražíme. Nalejeme túto zmes do ovsenej kaše, pridáme vajce a dôkladne premiešame. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby zahustíme strúhankou alebo krupicou.
Necháme ich asi 15 minút odstáť, potom vytvoríme fašírky, obalíme ich v strúhanke a smažíme na rozpálenom oleji.
Servírujeme ich ako tradičné karbanátky so šťouchanými zemiakmi, šalátom, uhorkami a ďalšími prílohami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky z ovsených vločiek
Karbonátky z ovsených vločiek sú zdravou a chutnou alternatívou k tradičným mäsovým karbonátkam. Vyrábajú sa z jemne mletých ovsených vločiek, ktoré sú skvelým zdrojom vlákniny a bielkovín. Tieto karbonátky je možné obohatiť o rôznu zeleninu, korenie a bylinky, čo im dodáva jedinečnú chuť. Sú ideálne ako hlavné jedlo podávané so šalátom alebo omáčkou, alebo ako výživná desiata. Vďaka jednoduchému pripravení sú obľúbenou voľbou pre vegetariánov aj vegánov.