Kari koláč s pórkom

Kari koláč s pórkom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Klasická francúzska chuťovka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cesto 75 ml voda
100 g maslo
provensálske bylinky
200 g hladká múka
1 čajová lyžička soľ
náplň 200 ml mlieko
250 ml smotana na šľahanie 40%
3 ks vejce
4 ks stredný pór
1 polievková lyžica kari
30 g maslo
150 g strúhaný ementál
soľ a korenie

Postup varenia podľa receptu

V mise si pripravíme cesto z masla, múky a soli. K tomu pridáme provensálske bylinky, vodu a cesto vyhnieteme do hladka. Dáme do chladničky na hodinu odležať.

Na panvicu s rozpusteným maslom dávame orestovať nakrájaný pór. Po 15 minútach pridáme kari a po premiešaní zložíme z platne.

Odležané cesto vyvaľkáme do kruhu asi 30 cm v priemere a vložíme do koláčovej formy vytretej a vysypanej múkou. Na cesto potom rovnomerne rozmiestnime pór s kari a zalejeme smotanovou zmesou. Ako posledné všetko posypeme nastrúhaným syrom.

Vkladáme do rúry na 180°C a pečieme asi tak 40 minút dozlatista.

Hotový koláč (Quiche) môžeme ihneď podávať. Môžeme podávať aj studený.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kari koláč s pórkom

Kari koláč s pórkom je chutné a aromatické jedlo, ktoré spája vyváženú kombináciu indických korení s jemnou chuťou pórku. Cesto je krehké a zlatisté, skvele dopĺňa sýtu náplň z pórku a kari korenia. Tento pokrm je ideálny ako rýchla večera alebo slaná desiata. Podáva sa spravidla teplý, niekedy s jogurtovým dipom, ktorý podčiarkuje jeho bohatú chuť. Kari koláč s pórkom je skvelým spôsobom, ako si vychutnať zeleninu a exotické korenie v jednom lahodnom súste.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Francúzsky, Hlavné jedlo, Vegetariánske
Štítky: Francúzska kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kari koláč s pórkom.

Pridať komentár