Kari koláč s pórkom
![Kari koláč s pórkom](/i/sk/kari-kolac-s-porkom.jpg)
Klasická francúzska chuťovka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesto 75 ml voda
100 g maslo
provensálske bylinky
200 g hladká múka
1 čajová lyžička soľ
náplň 200 ml mlieko
250 ml smotana na šľahanie 40%
3 ks vejce
4 ks stredný pór
1 polievková lyžica kari
30 g maslo
150 g strúhaný ementál
soľ a korenie
Postup varenia podľa receptu
V mise si pripravíme cesto z masla, múky a soli. K tomu pridáme provensálske bylinky, vodu a cesto vyhnieteme do hladka. Dáme do chladničky na hodinu odležať.
Na panvicu s rozpusteným maslom dávame orestovať nakrájaný pór. Po 15 minútach pridáme kari a po premiešaní zložíme z platne.
Odležané cesto vyvaľkáme do kruhu asi 30 cm v priemere a vložíme do koláčovej formy vytretej a vysypanej múkou. Na cesto potom rovnomerne rozmiestnime pór s kari a zalejeme smotanovou zmesou. Ako posledné všetko posypeme nastrúhaným syrom.
Vkladáme do rúry na 180°C a pečieme asi tak 40 minút dozlatista.
Hotový koláč (Quiche) môžeme ihneď podávať. Môžeme podávať aj studený.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kari koláč s pórkom
Kari koláč s pórkom je chutné a aromatické jedlo, ktoré spája vyváženú kombináciu indických korení s jemnou chuťou pórku. Cesto je krehké a zlatisté, skvele dopĺňa sýtu náplň z pórku a kari korenia. Tento pokrm je ideálny ako rýchla večera alebo slaná desiata. Podáva sa spravidla teplý, niekedy s jogurtovým dipom, ktorý podčiarkuje jeho bohatú chuť. Kari koláč s pórkom je skvelým spôsobom, ako si vychutnať zeleninu a exotické korenie v jednom lahodnom súste.