Vepřová plec pečená v kapuste (Delená strava podľa LK - Zvieratá)

Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji, potom pridáme tri lisované strúčiky cesnaku a prisypeme nakrájanú plec, ktorú osolíme, okoreníme a ochutíme rascou. Akonáhle sa...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 cibule
2 PL slnečnicového oleja
1 kg chudej bravčovej plece
hlávka kapusty
soľ
mletý čierny korenie
rascu
6 strúčikov cesnaku
Postup varenia podľa receptu
Na oleji zpeníme nakrájanú cibuľu, pridáme 3 strúčiky cesnaku prelisované a prisypeme nakrájanú plec, ktorú osolíme, opepriame a posypeme rascou. Akonáhle sa mäso opečie, podlievame ho 1 dl vody a zakryté vložíme do rúry piecť pri 190°C približne na 1 hodinu.
Pridáme na kusy nakrájanú kapustu bez stopky, všetko premixesme, pridáme 2-3 rozmačkané strúčiky cesnaku, zakryjeme pokrievkou a pečieme ďalších 40 minút pri 180°C. Ak jedlo nie je hotové, predlžujeme čas pečenia.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová plec pečená v kapuste (Delená strava podľa LK - Zvieratá)
Bravčová plec pečená v kapuste je chutné a výživné jedlo, ktoré spája jemnosť bravčového mäsa s bohatou chuťou kapusty. Tento pokrm je ideálny najmä pre milovníkov tradičnej kuchyne, kde sa stretávame s využitím prírodných surovín. Pečenie v kapuste dodáva mäsu šťavnatosť a aromatickú hĺbku, zatiaľ čo kapusta preberá lahodné sady chutí. V súlade s princípmi deleného stravovania podľa LK ide o skvelú voľbu pre zdravé stravovanie, ktorá poteší každého gurmána.