Bravčové plátky na pive
![Bravčové plátky na pive](/i/sk/bravcove-platky-na-pive.jpg)
Tenšie plátky bravčového naklepeme a osolíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 dl pivo
maslo
2 polievkové lyžice sójová omáčka
2 ks mrkva
5 polievkových lyžíc horčica
soľ
nové korenie
1 hrnček kečup
3 ks cibuľa
300 g bravčové plátky
1 strúčik cesnak
bobkový list
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cesnak, polovicu z neho prelisujeme a zmiešame s horčicou. Popri si zmiešame kečup so sójovou omáčkou a pivom. Mrkvu, zvyšok cesnaku a cibuľu nakrájame na kolieska.
Vezmeme zapekaciu misu, vytrieme ju maslom a vykladáme cibuľou, cesnakom, mrkvou a posypeme korením. Mäso potrieme zmesou horčice, cesnaku a pokládáme na zeleninu. Ako posledné polievame kečupovou zmesou.
Vkladáme do rúry na 180°C. Po 20 minútach mäso so zeleninou premiešame. Približne za 50 minút (podľa tuhosti mäsa), máme hotovo.
Podávame najlepšie s varenými zemiakmi alebo kašou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové plátky na pive
Bravčové plátky na pive sú obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré spája šťavnaté mäso s výraznou chuťou piva. Mäso sa najprv marinujú v pive s korením, čo mu dodáva jedinečnú chuť a arómu. Po osmahnutí sa plátky dusia v pive, čo zabezpečuje ich krehkosť a šťavnatosť. Tento pokrm sa často podáva s knedľami alebo zemiakmi a doplnený omáčkou, ktorá zachytáva všetky chute. Bravčové plátky na pive sú perfektnou voľbou pre slávnostné obedy či rodinné stretnutia.