Vanilkový cukor

Vanilkový cukor
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Pečenie dezertov si nemožno predstaviť bez vanilkového cukru, ktorý dodáva pečeniu charakteristickú vôňu. Vyrobiť si vlastný vanilkový cukor je veľmi jednoduché, stačí k tomu…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrnček kryštálového cukru
3 vanilkové struky

Postup varenia podľa receptu

Vanilkové struky otvoríme.

Zrniečka vylisujeme do kryštálového cukru.

Všetko najemno natríme. Cukor dáme do uzatvárateľnej nádoby.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vanilkový cukor

Vanilkový cukor je obľúbenou ingredienciou v mnohých cukrárenských receptoch. Vzniká zmiešaním jemného cukru s vanilkovým strukom alebo vanilkovým extraktom, čo mu dodáva charakteristickú vôňu a chuť. Používa sa na osladenie dezertov, ako sú koláče, pudingy alebo sušienky. Je skvelou alternatívou k bežnému cukru, ktorý dokáže obohatiť akékoľvek jedlo. Vanilkový cukor sa dá ľahko vyrobiť aj doma a jeho použitím pridáva na jedinečnosti a chuti každému jedlu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: ľahké, rýchle, ľahký, ostatné, do 15 minút

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vanilkový cukor.

Pridať komentár