Vanilkový cukor

Pečenie dezertov si nemožno predstaviť bez vanilkového cukru, ktorý dodáva pečeniu charakteristickú vôňu. Vyrobiť si vlastný vanilkový cukor je veľmi jednoduché, stačí k tomu…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček kryštálového cukru
3 vanilkové struky
Postup varenia podľa receptu
Vanilkové struky otvoríme.
Zrniečka vylisujeme do kryštálového cukru.
Všetko najemno natríme. Cukor dáme do uzatvárateľnej nádoby.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vanilkový cukor
Vanilkový cukor je obľúbenou ingredienciou v mnohých cukrárenských receptoch. Vzniká zmiešaním jemného cukru s vanilkovým strukom alebo vanilkovým extraktom, čo mu dodáva charakteristickú vôňu a chuť. Používa sa na osladenie dezertov, ako sú koláče, pudingy alebo sušienky. Je skvelou alternatívou k bežnému cukru, ktorý dokáže obohatiť akékoľvek jedlo. Vanilkový cukor sa dá ľahko vyrobiť aj doma a jeho použitím pridáva na jedinečnosti a chuti každému jedlu.