Pečený losos so smotanovým špenátom
![Pečený losos so smotanovým špenátom](/i/sk/peceny-losos-so-smotanovym-spenatom.jpg)
Omyté porcie lososa pokvapkáme citronovou šťavou, osolíme, okoreníme. Nadrobno nakrájame olúpané cibule a cesnak. Špenát necháme trochu povoliť a potom nahrubo nakrájame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 porcie lososové filety bez kože
500 g mrazený listový špenát
1 ks cibuľa
1 dl šľahačka
4 strúčiky cesnak
podľa chuti citrónová šťava
soľ
mletý čierny korenie
podľa potreby olej
1 vetvička tymian
maslo
na ozdobu citrón
Postup varenia podľa receptu
Na panvici s rozpáleným olejom necháme speniť cibuľu, k tomu vmiešame špenát a cesnak, osolíme, okoreníme. Nechávame podusiť do doby, kým nám nezmizne šťava. V tom momente vlievame smotanu a necháme prehriate.
Vedľa na panvici si na masle osmažíme vetvičku tymiánu a potom aj lososa z oboch strán.
Špenátovú zmes dávame na tanier a na ňu pokladáme lososa. Môžeme dozdobiť mesiačikom citrónu a osmaženou vetvičkou tymiánu. Ako príloha sú výborné opečené zemiaky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečený losos so smotanovým špenátom
Pečený losos so smotanovým špenátom je výborné a zdravé jedlo, ktoré kombinuje jemnú chuť lososa s krémovosťou smotanového špenátu. Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a špenát dodáva potrebné vitamíny a minerály. Toto jedlo je ľahké na prípravu, ideálne pre rýchlu a chutnú večeru. Losos sa pečie do zlatista, zatiaľ čo smotanový špenát vytvára lahodnú omáčku, ktorá zvýrazní jeho chuť. Podávajte s varenými zemiakmi alebo ryžou pre kompletné jedlo.