Pečený losos so smotanovým špenátom

Pečený losos so smotanovým špenátom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Omyté porcie lososa pokvapkáme citronovou šťavou, osolíme, okoreníme. Nadrobno nakrájame olúpané cibule a cesnak. Špenát necháme trochu povoliť a potom nahrubo nakrájame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 porcie lososové filety bez kože
500 g mrazený listový špenát
1 ks cibuľa
1 dl šľahačka
4 strúčiky cesnak
podľa chuti citrónová šťava
soľ
mletý čierny korenie
podľa potreby olej
1 vetvička tymian
maslo
na ozdobu citrón

Postup varenia podľa receptu

Na panvici s rozpáleným olejom necháme speniť cibuľu, k tomu vmiešame špenát a cesnak, osolíme, okoreníme. Nechávame podusiť do doby, kým nám nezmizne šťava. V tom momente vlievame smotanu a necháme prehriate.

Vedľa na panvici si na masle osmažíme vetvičku tymiánu a potom aj lososa z oboch strán.

Špenátovú zmes dávame na tanier a na ňu pokladáme lososa. Môžeme dozdobiť mesiačikom citrónu a osmaženou vetvičkou tymiánu. Ako príloha sú výborné opečené zemiaky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečený losos so smotanovým špenátom

Pečený losos so smotanovým špenátom je výborné a zdravé jedlo, ktoré kombinuje jemnú chuť lososa s krémovosťou smotanového špenátu. Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a špenát dodáva potrebné vitamíny a minerály. Toto jedlo je ľahké na prípravu, ideálne pre rýchlu a chutnú večeru. Losos sa pečie do zlatista, zatiaľ čo smotanový špenát vytvára lahodnú omáčku, ktorá zvýrazní jeho chuť. Podávajte s varenými zemiakmi alebo ryžou pre kompletné jedlo.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo, Rybie mäso, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pečený losos so smotanovým špenátom.

Pridať komentár