Telecí roládky s Prosciuttom a sušenými paradajkami

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z vnútornej strany pomážeme horčicou. Na každý plátok položíme 1-2 kusy prosciutta, zabalíme do rolády a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 plátky teľacieho stehna
50 g Prosciutta
40 g studenej šunky (šunka údená studeným dymom)
4 kusy sušených paradajok v oleji
1 väčšia lyžica plnotučnej horčice
1 stredne veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
olej
soľ
pepř
1 lyžica hladkej múky na zahuštenie
Postup varenia podľa receptu
Mäso naklepeme, osolíme, opepříme a z vnútornej strany potrieme horčicou. Na každý plátok položíme 1-2 kusy prosciutta, stočíme do rolády a zabezpečíme páratkami.
Na oleji osmahneme cibuľu dozlatista, následne pridáme nasekaný cesnak, sušené paradajky a nakrájanú studenú šunku na tenké prúžky.
Na panvici opražíme roládky zo všetkých strán, potom ich zalejeme vodou a dusíme, kým nezmäknú.
Až je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zhustíme múkou rozmiešanou vo vode.
Servírujeme s ryžou, knedľami, cestovinami alebo len so zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Telecí roládky s Prosciuttom a sušenými paradajkami
Teľacie roládky s prosciuttom a sušenými paradajkami sú delikátne jedlo kombinujúce jemné teľacie mäso s výraznou chuťou slaného prosciutta. Sušené paradajky dodávajú sviežosť a bohatú chuť, ktorá skvele dopĺňa mäso. Roládky sú zvyčajne pečené do zlatista, čo umocňuje ich lákavú vôňu a vzhľad. Tento pokrm sa skvele hodí k prílohám, ako sú zemiakové pyré alebo grilovaná zelenina, a je ideálnou voľbou pre sviatočné večere alebo rodinné oslavy.