Bezkonkurenčný králik

Králiky mäso, ktoré je nielen jemné, ale aj zdravé, je skvelé na pečenie. Vzhľadom na jeho nízky obsah tuku je dôležité pri príprave použiť vhodné postupy.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 naporcovaný králik
1-2 čerstvé zelené papriky
Marináda
200 ml vody
200 ml oleja
1 lyžička korenia
1 lyžička mletej papriky
5 strúčikov cesnaku
2 veľké cibule
1 lyžica plnotučnej horčice
3 lyžice kečupu
1 štipka chili
1 lyžička tymiánu
soľ (podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
Všetky ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame a králika do nej uložíme na celú noc.
Druhý deň králika pečieme s marinádou, ale ak jej máme viac, použijeme len časť. Môžeme ju tiež pridávať pri pečení.
Králika obalíme čerstvou paprikou nakrájanou na tenké prúžky.
Pečieme približne dve hodiny, aby bol králik krásne jemný.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bezkonkurenčný králik
Bezkonkurenčný králik je delikatesa, ktorá si získa srdce každého milovníka mäsa. Táto jedinečná úprava králičieho mäsa spája tradičné recepty s moderným poňatím gastronómie. Králik je marinovaný v aromatických bylinkách a podávaný s jemnou omáčkou, ktorá podčiarkuje jeho chuť. Pokrm sa často dopĺňa čerstvou zeleninou a domácimi knedlíky, čo vytvára dokonalú harmóniu chutí. Bezkonkurenčný králik je ideálnym vyjadrením lásky k českej kuchyni a nezabudnuteľným zážitkom pre každého gurmána.