Bezkonkurenčný králik

Bezkonkurenčný králik
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 120 minút
Porcie: 6

Králiky mäso, ktoré je nielen jemné, ale aj zdravé, je skvelé na pečenie. Vzhľadom na jeho nízky obsah tuku je dôležité pri príprave použiť vhodné postupy.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 naporcovaný králik
1-2 čerstvé zelené papriky
Marináda
200 ml vody
200 ml oleja
1 lyžička korenia
1 lyžička mletej papriky
5 strúčikov cesnaku
2 veľké cibule
1 lyžica plnotučnej horčice
3 lyžice kečupu
1 štipka chili
1 lyžička tymiánu
soľ (podľa chuti)

Postup varenia podľa receptu

Všetky ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame a králika do nej uložíme na celú noc.

Druhý deň králika pečieme s marinádou, ale ak jej máme viac, použijeme len časť. Môžeme ju tiež pridávať pri pečení.

Králika obalíme čerstvou paprikou nakrájanou na tenké prúžky.

Pečieme približne dve hodiny, aby bol králik krásne jemný.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bezkonkurenčný králik

Bezkonkurenčný králik je delikatesa, ktorá si získa srdce každého milovníka mäsa. Táto jedinečná úprava králičieho mäsa spája tradičné recepty s moderným poňatím gastronómie. Králik je marinovaný v aromatických bylinkách a podávaný s jemnou omáčkou, ktorá podčiarkuje jeho chuť. Pokrm sa často dopĺňa čerstvou zeleninou a domácimi knedlíky, čo vytvára dokonalú harmóniu chutí. Bezkonkurenčný králik je ideálnym vyjadrením lásky k českej kuchyni a nezabudnuteľným zážitkom pre každého gurmána.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (48 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pečenie, zimné recepty, marinovanie, z jedného pekáčika, iné mäso, králičie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bezkonkurenčný králik.

Pridať komentár