Pomaly pečené husacie stehná s jablkom

Pomaly pečené husacie stehná s jablkom
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 300 minút
Porcie: 2

Husacie stehná, pomaly pečené s jablkami, predstavujú skvelú súhru šťavnatého mäsa a sladkého ovocia. Dlhé pečenie im dodáva jemnosť a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 husacie stehná
1 čajová lyžička majoránky
1 čajová lyžička rasce
1 štipka soli
1 jablko
50 ml vody

Postup varenia podľa receptu

Husacie stehná ochutíme zmesou soli, majoránky a rasce a potom ich vložíme do pomalého hrnca.

Jablká, aj so šupkou, nakrájame na štvrtky a naaranžujeme ich na mäso. Prilejeme iba malé množstvo vody, pretože husa vydá dosť tuku.

Zpomalíme program LOW na 5 hodín.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pomaly pečené husacie stehná s jablkom

Pomaly pečené husacie stehná s jablkom je delikátny pokrm, ktorý spája bohatú chuť husacieho mäsa s nasladlou sviežosťou jabĺk. Pomalé pečenie zabezpečí, že mäso bude šťavnaté a dokonale prepečené, zatiaľ čo jablká dodajú jedlu výnimočnú jemnosť a aromatickú vôňu. Tento pokrm je ideálny na slávnostné príležitosti a podáva sa s zemiakovým knedlíkom alebo kapustou, čo vytvára dokonalú kombináciu chutí. Vôňa sa linie z rúry a láka k ochutnaniu, čo robí z tejto špeciality nezabudnuteľný zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: hydinové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, slané, česká, ľahký, bezlepkové, pečenie, jablká, husacie mäso, svätomartinské, pomalý hrniec, multifunkčný hrniec

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pomaly pečené husacie stehná s jablkom.

Pridať komentár