Srnčí ragú

Na oleji osmažíme cibuľu s mäsom nakrájaným na kocky. Osolíme, pridáme korenie, podliatíme horúcou vodou a dusíme približne 30 minút. V prípade…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g srnčieho mäsa
1 mrkva
1 cibuľa
olej
6 guľôčok korenia
4 zrnká nového korenia
1 bobkový list
1/2 citróna
soľ
1 dcl červeného vína
1 lyžica ríbezľovej marmelády
1 čajová lyžička solamylu
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmahneme cibuľu s mäsom nakrájaným na kocky. Osolíme, dochutíme korením, pridáme horúcu vodu a dusíme približne 30 minút. Ak je to nutné, podlievame horúcou vodou.
Potom pridáme marmeládu, citrón a dusíme, kým nezmäkne.
Vezmeme citrón a bobkový list, a ragú zhusťujeme trochou vody, v ktorej rozmíchame solamyl.
Servírujeme s dekoráciou z citrónu a zemiakmi, alebo len s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Srnčí ragú
Srniec ragú je chutné a výdatné jedlo, ktoré sa pripravuje z mladého srnčieho mäsa. Toto jedlo sa tradične varí s aromatickou zmesou zeleniny, ako sú mrkva, zeler a cibuľa, a dochucuje sa bylinkami ako tymián alebo rozmarín. Vynikajúcu chuť ragú podčiarkuje červené víno a smotana, ktoré dodávajú jedlu bohatú a jemnú textúru. Srniec ragú sa často podáva s prílohami, ako sú knedle alebo zemiakovou kašou, a je obľúbené najmä v zimných mesiacoch, keď zahreje a poteší chuťové poháriky.