Bezlepkový svetlý chlieb z domácej pekárne

Bezlepkový svetlý chlieb z domácej pekárne
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 180 minút
Porcie: 7

Aby chlieb počas pečenia nestratil objem, je nevyhnutné riadiť sa určitým postupom. Najprv do pekáča nalijeme vodu a pridáme olej. Následne posypeme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

450 g bielej chlebovej múky Doves Farm
50 g hladkej pohánkovej múky
cca 350 ml vody
2 lyžice rastlinného oleja
7 g sušeného droždia
1 lyžica nerafinovaného cukru
1 čajová lyžička mletého kmínu
2 čajové lyžičky soli

Postup varenia podľa receptu

Aby sa chlieb počas pečenia nesrazil, je dôležité riadiť sa určitým postupom. Najprv nalejeme do pečiacej misy vodu a pridáme olej. Následne do nádoby vsypeme všetky sypké ingrediencie, okrem sušeného droždia, ktoré opatrne nasypeme do dôlku, ktorý si urobíme prstom. Je to dôležité, pretože droždie nesmie prísť do styku s vodou, aby nezačalo kysnúť príliš skoro a chlieb sa nesrazil.

Nakoniec si vyberieme bezlepkový program, zvolíme veľkosť chleba 500 g a vyberieme požadovanú farbu. Vždy preferujem tmavú, pretože bezlepkové chleby bývajú zvyčajne svetlejšie. Po upečení vypneme pekáreň zo zásuvky, otvoríme viečko a necháme ju hodinu vychladnúť.

Na záver si na ruky nasadíme pekné chňapky, vyberieme pečiacu nádobu, upečený chlieb opatrne vyklopíme, zabalíme do čistej utierky a necháme úplne vychladnúť, aby sme mohli krájať. Zvyčajne nechávam chladnúť cez noc, ráno chlieb nakrájam na porcie, dám ich do sáčkov a ihneď ich vložím do mrazáku. Potom len vytiahnem potrebné množstvo a nechám ich v trúbe znovu ohriať do chrumkava.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bezlepkový svetlý chlieb z domácej pekárne

Bezlepkový svetlý chlieb z domácej pekárne je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí sa musia vyvarovať lepku. Tento chutný chlieb má jemnú textúru a príjemnú chuť, vďaka čomu je ideálny na prípravu sendvičov alebo ako príloha k rôznym pokrmom. Jeho výroba je jednoduchá a rýchla, stačí použiť bezlepkovú múku a ďalšie kvalitné ingrediencie. Domáca pekáreň sa postará o dokonalé vykysnutie a pečenie, čo znamená čerstvý chlieb priamo z rúry. Vyskúšajte recept a objavte kúzlo bezlepkového pečenia!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (25 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: občerstvenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, diétne recepty, raňajky, domáca pekáreň

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bezlepkový svetlý chlieb z domácej pekárne.

Pridať komentár