Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami

Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Králikove stehná opláchneme a prekladáme slaninou. Opatrne ich osolíme a na dno pekáča dáme nakrájané huby spolu s ostatnými nakrájanými ingredienciami.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 ks králičích stehien
20 dkg údenej slaniny
20 dkg čerstvých hřibov
soľ
kmín
3 strúčiky cesnaku

Postup varenia podľa receptu

Králičie stehná umyjeme a prešpikujeme slaninou. Osolíme ich a na dno pekáča rozložíme nakrájané huby spolu so zvyškom slaniny nakrájanej na kocky. Okořeníme kmínom a stehná potrieme rozmačkaným cesnakom. Prilievame vodu tak, aby huby boli ponorené.

Umiestnime do trúby a pečieme asi hodinu, pričom občas polievame šťavou. Podávame s hranolkami alebo varenými zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami

Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami je lahodné jedlo, ktoré spája tradíciu s chuťou. Zajac sa marinoval v bylinkách a cesnaku, potom sa obalí chrumkavou slaninou, čo dodáva pokrmu šťavnatosť a intenzívnu chuť. Čerstvé huby, pridané počas pečenia, prispievajú k aromatickej kvalite a textúre. Výsledkom je delikátne jedlo, ideálne na slávnostný stôl alebo rodinnú večeru. Servírujte s zemiakmi alebo čerstvým chlebom a užite si gastronomický zážitok plný vôní a chutí prírody.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: huby, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, pečenie, jesenné, z jedného pekáčika, iné mäso, králičie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami.

Pridať komentár