Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami
Králikove stehná opláchneme a prekladáme slaninou. Opatrne ich osolíme a na dno pekáča dáme nakrájané huby spolu s ostatnými nakrájanými ingredienciami.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks králičích stehien
20 dkg údenej slaniny
20 dkg čerstvých hřibov
soľ
kmín
3 strúčiky cesnaku
Postup varenia podľa receptu
Králičie stehná umyjeme a prešpikujeme slaninou. Osolíme ich a na dno pekáča rozložíme nakrájané huby spolu so zvyškom slaniny nakrájanej na kocky. Okořeníme kmínom a stehná potrieme rozmačkaným cesnakom. Prilievame vodu tak, aby huby boli ponorené.
Umiestnime do trúby a pečieme asi hodinu, pričom občas polievame šťavou. Podávame s hranolkami alebo varenými zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami
Pečený zajac so slaninou, cesnakom a čerstvými hubami je lahodné jedlo, ktoré spája tradíciu s chuťou. Zajac sa marinoval v bylinkách a cesnaku, potom sa obalí chrumkavou slaninou, čo dodáva pokrmu šťavnatosť a intenzívnu chuť. Čerstvé huby, pridané počas pečenia, prispievajú k aromatickej kvalite a textúre. Výsledkom je delikátne jedlo, ideálne na slávnostný stôl alebo rodinnú večeru. Servírujte s zemiakmi alebo čerstvým chlebom a užite si gastronomický zážitok plný vôní a chutí prírody.
Tomáš Rohlena