Vepřové závinčeky s anglickou slaninou a cuketovým zelnom, z pomalého hrnca

Vepřové závinčeky s anglickou slaninou a cuketovým zelnom, z pomalého hrnca
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 240 minút
Porcie: 4

Kapustu rozdelíme do štyroch častí. Plátky mäsa opatrne naklepeme cez potravinovú fóliu. Trochu osolíme, okoreníme a z vnútornej strany jemne potrieme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 silnejšie plátky z krkovičky alebo pleca
350 g anglickej slaniny nakrájanej na 4 silné hranolčeky
100 g anglickej slaniny nakrájanej na drobné kocky
500 g cuketového alebo kyslého zelí
300 ml vývaru
1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
4 strúčiky na plátky nakrájaného cesnaku
1 lyžica oleja
1 lyžica sladkej mletej papriky
1 lyžica hladkej múky
mletý čierny korenie
soľ
kremžská horčica podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

Kapustu rozdelíme na štyri časti. Plátky mäsa jemne naklepeme cez potravinovú fóliu. Osolíme ich, trochu opepriť a z jednej strany natrieme horčicou. Na každý plátok mäsa rozotrieme kapustu a pridáme kúsok slaniny. Zavineme do závitkov, zabezpečíme niťou alebo špáradlami a umiestnime na dno pomalého hrnca.

Na rozpálený olej v hrnci dáme osmahnúť slaninu a cibuľu s cesnakom. Ako náhle získajú zlatú farbu, pridáme papriku, rýchlo premiešame a zalejeme 200 ml vývaru. Túto zmes potom nalejeme na závitky a hrniec zakryjeme pokrievkou. Nastavíme na program High a necháme variť 3,5 hodiny.

Z hrnca vyberieme závitky a do šťavy pridáme zahustenie, ktoré sme urobili rozmiešaním múky v 100 ml studeného vývaru. Primiešame trochu horčice, premiešame a opäť vložíme mäso späť.

Hrniec znovu zakryjeme pokrievkou a necháme na vysokom stupni variť dalších tridsať minút. K závitkom sa hodí ako zemiaky, tak aj knedlíky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové závinčeky s anglickou slaninou a cuketovým zelnom, z pomalého hrnca

Bravčové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím sú lahodným pokrmom, ktorý dokonale spája chute mäsa a zeleniny. Pomalý hrniec zabezpečuje, že mäso je šťavnaté a plné chuti, zatiaľ čo anglická slanina dodáva pokrmu slanosť a hĺbku. Cuketové zelí poskytuje svieži kontrast a zaujímavú textúru. Tento recept je ideálny pre rodinné večere, kedy si môžete vychutnať bohaté a sýte jedlo bez veľkého úsilia v kuchyni. Po niekoľkých hodinách varenia sa vám na tanieri objaví dokonalá kombinácia chutí, ktoré poteší každého stravníka.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (25 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: bravčové mäso, restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, náročné, náročný, pomalý hrniec

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové závinčeky s anglickou slaninou a cuketovým zelnom, z pomalého hrnca.

Pridať komentár