Viedenský rezník

Viedenský rezník
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 4

Na jemne naklepané teľacie mäso obalené v chrumkavej strúhanke, ktorá je dozlatista osmažená. Hovoríme tu o skvelom viedenskom rezni, ktorý patrí…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g teľacieho pokrájaného orecha
4 malé a tenké plátky masla
4 plátky citrónu
múka
mlieko
2 vajcia
jemná strúhanka
olej

Postup varenia podľa receptu

Mäso naklepeme, ideálne pod potravinárskou fóliou, okolo dokola narežeme, aby sa počas smaženia nedeformovalo.

Osolíme, obalíme v múke, potom máčame vo vašich osolených vajciach rozmiešaných s mliekom a nakoniec v strúhanke.

Vo väčšom hrnci zahrejeme viac oleja, pridáme mäso, zakryjeme pokrievkou a znížime plameň na strednú úroveň.

Pomaly smažíme z oboch strán do zlatista červenej farby.

Vyberieme a necháme odsávať prebytočný tuk na papierovej utierke.

Pri servírovaní dáme na každý rezník tenký kúsok čerstvého masla a plátok citróna.

Servírujeme s zemiakovou kašou, majonézovým zemiakovým šalátom, smaženými zemiakmi alebo dusenou ryžou – podľa toho, čo má kto rád, a s nejakým šalátom alebo kompótom. Bolo pre mňa prekvapujúce, že som tu tento tradičný recept nenašla.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Viedenský rezník

Viedenský rezník, známy ako "Wiener Schnitzel", je tradičné rakúske jedlo, ktoré sa skladá z plátku teľacieho mäsa obaleného v strúhanke a usmaženého do zlatista. Tento lahodný pokrm sa zvyčajne podáva s zemiakovým šalátom alebo zemiakmi a citrónom, ktorý dodáva osviežujúcu chuť. Viedenský rezník sa stal obľúbeným nielen v Rakúsku, ale aj po celom svete, a je symbolom viedenskej kuchyne. Jeho príprava si vyžaduje starostlivosť, aby bol výsledok chrumkavý a šťavnatý.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (45 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, slané, ľahký, vyprážanie, iné mäso, európska, teľacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Viedenský rezník.

Pridať komentár