Viedenský rezník

Na jemne naklepané teľacie mäso obalené v chrumkavej strúhanke, ktorá je dozlatista osmažená. Hovoríme tu o skvelom viedenskom rezni, ktorý patrí…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g teľacieho pokrájaného orecha
4 malé a tenké plátky masla
4 plátky citrónu
múka
mlieko
2 vajcia
jemná strúhanka
olej
Postup varenia podľa receptu
Mäso naklepeme, ideálne pod potravinárskou fóliou, okolo dokola narežeme, aby sa počas smaženia nedeformovalo.
Osolíme, obalíme v múke, potom máčame vo vašich osolených vajciach rozmiešaných s mliekom a nakoniec v strúhanke.
Vo väčšom hrnci zahrejeme viac oleja, pridáme mäso, zakryjeme pokrievkou a znížime plameň na strednú úroveň.
Pomaly smažíme z oboch strán do zlatista červenej farby.
Vyberieme a necháme odsávať prebytočný tuk na papierovej utierke.
Pri servírovaní dáme na každý rezník tenký kúsok čerstvého masla a plátok citróna.
Servírujeme s zemiakovou kašou, majonézovým zemiakovým šalátom, smaženými zemiakmi alebo dusenou ryžou – podľa toho, čo má kto rád, a s nejakým šalátom alebo kompótom. Bolo pre mňa prekvapujúce, že som tu tento tradičný recept nenašla.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Viedenský rezník
Viedenský rezník, známy ako "Wiener Schnitzel", je tradičné rakúske jedlo, ktoré sa skladá z plátku teľacieho mäsa obaleného v strúhanke a usmaženého do zlatista. Tento lahodný pokrm sa zvyčajne podáva s zemiakovým šalátom alebo zemiakmi a citrónom, ktorý dodáva osviežujúcu chuť. Viedenský rezník sa stal obľúbeným nielen v Rakúsku, ale aj po celom svete, a je symbolom viedenskej kuchyne. Jeho príprava si vyžaduje starostlivosť, aby bol výsledok chrumkavý a šťavnatý.