Teľacie ragú

Teľacie ragú
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 3

Mäso nakrájame na kusy, šalotky a cesnak olúpeme. V hrnci rozohrejeme maslo s olejom a mäso na všetkých stranách orestujeme dozlatista. Pridáme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g teľacej kýty
10 malých šalotiek
4 strúčky cesnaku
1 vetvička šalvie
2 lyžice oleja + orech masla
1 lyžica paradajkového pretlaku
šťava z 1/2 limetky
kôra z 1/2 limetky
100 ml dezertného sladkého vína (portské, sherry)
200 g hrozna
50 g ošúpaných mandlí
soľ
1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
korenie na hovädzie mäso

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na kusy, šalotky a cesnak olúpeme.

Na panvici rozpálime maslo s olejom a dôkladne opečieme mäso zo všetkých strán do zlatista.

Pridáme šalotku, celý cesnak a vetvičku šalvie. Osolíme, okoreníme a pridáme papriku spolu s rajčinovým pretlakom.

Všetky ingrediencie dôkladne premiešame a zalijeme horúcou vodou (približne 300 ml).

Pridáme víno, citrónovú šťavu a kôru. Necháme dusiť pod poklicou.

Na rozpálenej panvici opražíme mandle do svetlej zlatej farby, potom vypneme sporák a necháme ich dorobiť na zvyškovom teple, až zhnednú.

Hrozno umyjeme a rozpůlíme.

Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu hroznové bobule, opražené mandle a ak je to potrebné, tak trošku horúcej vody.

Ešte to necháme povariť a za desať minút to vypneme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Teľacie ragú

Teľacie ragú je chutné a výdatné jedlo, ktoré sa tradične pripravuje z jemného teľacieho mäsa. Toto ragú sa zvyčajne dusí s aromatickou zeleninou, ako sú mrkva, cibuľa a zeler, a je dochutené bylinkami ako je rozmarín či tymián. Pomalé varenie umožňuje, aby mäso získalo výraznú chuť a stalo sa krehkým. Teľacie ragú sa často podáva s prílohou, ako je knedľa alebo zemiaková kaša, čím vytvára lahodný a sýty pokrm, ideálny na rodinné obedovanie alebo slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: ovocie, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, jesenné, dusenie, citrusy, iné mäso, teľacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Teľacie ragú.

Pridať komentár