Teľacie ragú

Mäso nakrájame na kusy, šalotky a cesnak olúpeme. V hrnci rozohrejeme maslo s olejom a mäso na všetkých stranách orestujeme dozlatista. Pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g teľacej kýty
10 malých šalotiek
4 strúčky cesnaku
1 vetvička šalvie
2 lyžice oleja + orech masla
1 lyžica paradajkového pretlaku
šťava z 1/2 limetky
kôra z 1/2 limetky
100 ml dezertného sladkého vína (portské, sherry)
200 g hrozna
50 g ošúpaných mandlí
soľ
1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
korenie na hovädzie mäso
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na kusy, šalotky a cesnak olúpeme.
Na panvici rozpálime maslo s olejom a dôkladne opečieme mäso zo všetkých strán do zlatista.
Pridáme šalotku, celý cesnak a vetvičku šalvie. Osolíme, okoreníme a pridáme papriku spolu s rajčinovým pretlakom.
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame a zalijeme horúcou vodou (približne 300 ml).
Pridáme víno, citrónovú šťavu a kôru. Necháme dusiť pod poklicou.
Na rozpálenej panvici opražíme mandle do svetlej zlatej farby, potom vypneme sporák a necháme ich dorobiť na zvyškovom teple, až zhnednú.
Hrozno umyjeme a rozpůlíme.
Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu hroznové bobule, opražené mandle a ak je to potrebné, tak trošku horúcej vody.
Ešte to necháme povariť a za desať minút to vypneme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Teľacie ragú
Teľacie ragú je chutné a výdatné jedlo, ktoré sa tradične pripravuje z jemného teľacieho mäsa. Toto ragú sa zvyčajne dusí s aromatickou zeleninou, ako sú mrkva, cibuľa a zeler, a je dochutené bylinkami ako je rozmarín či tymián. Pomalé varenie umožňuje, aby mäso získalo výraznú chuť a stalo sa krehkým. Teľacie ragú sa často podáva s prílohou, ako je knedľa alebo zemiaková kaša, čím vytvára lahodný a sýty pokrm, ideálny na rodinné obedovanie alebo slávnostné príležitosti.