Boloňské ragú

Boloňské ragú
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čo uvariť na obed? Skvelé boloňské ragú.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

soľ
50 g pravé maslo
2 konzervy paradajky - nakrájané
1 ks celer
kvalitná slanina
1/4 kg bravčové mäso - mleté
1 ks trúbková cibuľa
3/4 l šťava - paradajková
1 pohárik červené víno - suché
3 polievkové lyžice olej - olivový
1 pohárik mlieko
pár lístkov bazalky
čierny korenie - mleté
1/4 l vývar - hovädzí
1/4 kg hovädzie mäso - mleté
1 ks mrkva

Postup varenia podľa receptu

Doba varenia je dlhšia, ale chuť a vôňa nás očaria.

Zeleninu (cibuľu, zeler, mrkvu) zbavíme šupky

a v mixéri rozmixujeme.

Všetko mäso si presunieme do misy. Na doske si pokrájame kúsok kvalitnej slaniny a zapracujeme ju do mäsa.

Olive olej si nalejeme do hrnca. Vložíme kúsok masla.

Prisypeme a osmažíme rozmixovanú zeleninu.

Vložíme mäso so slaninou.

Po chvíli ochutíme červeným vínom. Necháme zovrieť. Zakvapkáme hovädzím vývarom. Zalejeme šťavou z paradajok. Vyklopíme konzervy s pokrájanými paradajkami.

Prisolíme. Varíme cca 120 minút.

Priebežne miešame a dolievame hovädzí vývar.

Do uvareného ragú vhodíme pár lístkov bazalky. Zalejeme trochou mlieka. Premiešame a prípadne ešte okoreníme a osolíme.

Servírujeme s obľúbenými kvalitnými cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Boloňské ragú

Boloňské ragú, známe tiež ako ragù alla bolognese, je tradičná talianska omáčka pochádzajúca z Bolónie. Je základom pre mnoho obľúbených jedál, vrátane cestovín tagliatelle al ragù alebo lasagne alla bolognese. Kľúčovými ingredienciami sú mleté mäso (často hovädzie a bravčové), paradajky, cibuľa, mrkva, zeler a víno. Dlhé pomalé varenie tejto omáčke dodáva bohatú a hlbokú chuť. Podáva sa zvyčajne s cestovinami, ktoré dokážu nasávať jej chuť a vytvárajú lahodný pokrm. Každá rodina môže mať svoju vlastnú variantu receptu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Taliansky, Mleté mäso, Omáčky, Prílohy, Špagety
Štítky: Talianska kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Boloňské ragú.

Pridať komentár