Houbové ragú

Houbové ragú
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Houbu nakrájame na štvrtiny podľa veľkosti a krátko osmažíme na oleji. Potom pridáme jemne nasekaný cesnak a ešte chvíľu restujeme. Na záver podliatíme vínom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

olej
2 strúčiky cesnaku
250 g šampiňónov (alebo aj lesných húb)
4 vajíčka (uvarené natvrdo)
2 dl bieleho vína
solamyl

Postup varenia podľa receptu

Hubku nakrájame na štvrtiny podľa veľkosti a krátko osmažíme na oleji. Potom pridáme jemne nasekaný cesnak a ešte chvíľu smažíme.

Zalejeme vínom, do ktorého sme pridali solamyl.

Do väčších kociek nakrájané vajíčka ešte rýchlo povaríme.

Podávame s varenou ryžou alebo s veľkými cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbové ragú

Houbové ragú je lahodné jedlo, ktoré oslavuje chuť čerstvých húb. Tento pokrm sa zvyčajne pripravuje s kombináciou rôznych druhov húb, ako sú hríby, šampiňóny alebo shitake, ktoré sa dusia s cibuľou, cesnakom a bylinkami. Môže byť podávané ako hlavné jedlo alebo príloha, často sa servíruje s cestovinami, ryžou alebo chlebom. Houbové ragú je obľúbené nielen pre svoju vynikajúcu chuť, ale tiež ako zdravá voľba, bohatá na vitamíny a minerály. Vyniká svojou aromatickou ľahkosťou a dá sa ľahko prispôsobiť podľa sezónnych surovín.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: huby, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezmäsité jedlá, vegetarianské

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Houbové ragú.

Pridať komentár