Houbové ragú

Houbu nakrájame na štvrtiny podľa veľkosti a krátko osmažíme na oleji. Potom pridáme jemne nasekaný cesnak a ešte chvíľu restujeme. Na záver podliatíme vínom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
olej
2 strúčiky cesnaku
250 g šampiňónov (alebo aj lesných húb)
4 vajíčka (uvarené natvrdo)
2 dl bieleho vína
solamyl
Postup varenia podľa receptu
Hubku nakrájame na štvrtiny podľa veľkosti a krátko osmažíme na oleji. Potom pridáme jemne nasekaný cesnak a ešte chvíľu smažíme.
Zalejeme vínom, do ktorého sme pridali solamyl.
Do väčších kociek nakrájané vajíčka ešte rýchlo povaríme.
Podávame s varenou ryžou alebo s veľkými cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbové ragú
Houbové ragú je lahodné jedlo, ktoré oslavuje chuť čerstvých húb. Tento pokrm sa zvyčajne pripravuje s kombináciou rôznych druhov húb, ako sú hríby, šampiňóny alebo shitake, ktoré sa dusia s cibuľou, cesnakom a bylinkami. Môže byť podávané ako hlavné jedlo alebo príloha, často sa servíruje s cestovinami, ryžou alebo chlebom. Houbové ragú je obľúbené nielen pre svoju vynikajúcu chuť, ale tiež ako zdravá voľba, bohatá na vitamíny a minerály. Vyniká svojou aromatickou ľahkosťou a dá sa ľahko prispôsobiť podľa sezónnych surovín.