Zapečená zemiaková kaša s údeným kuracím mäsom

Uvaríme zemiaky a potom ich podľa chuti rozmačkáme na kašu. Pridáme teplé mlieko a roztopené maslo, potom vmiešame nastrúhaný syr. Následne oddelíme žĺtky od…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 zemiakov
dcl mlieka
maslo (kúsok)
3 vajcia
soľ
150 g nastrúhaného syra (ja použila Grattugiato Fresco – pozri foto, môže byť parmezán, eidam atď.)
5 lyžíc špaldovej múky (môže byť aj polohrubá)
3 údené kuracie stehná (aj iné údené)
soľ
Postup varenia podľa receptu
Uvarené zemiaky rozpučíme na kašu, pridáme teplé mlieko a roztopené maslo a vmiešame strúhaný syr. Oddeľujeme žĺtky od bielkov, žĺtky zašľaháme a pridáme múku. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do zemiakovej kaše. Mala by mať správnu konzistenciu, ani príliš riedku, ani príliš hustú.
Vymažeme zapekaciu misu a naplníme ju kašou. V predhriatej rúre na 150°C pečieme asi 20 minút. Údené kuracie mäso oberieme a nakrájame na kúsky. Kašu rozhrnieme k stranám a do stredu dáme mäso, potom pečieme ďalších 10 minút, až kaša začne ružovieť. Podávame s čerstvou zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečená zemiaková kaša s údeným kuracím mäsom
Zapečená zemiaková kaša s údeným kuracím mäsom je lahodný pokrm, ktorý spája krémovosť zemiakovej kaše s výraznou chuťou údeného kuraťa. Tento pokrm sa často servíruje ako sýty a výživný obed či večera, ideálny pre rodinné posedenia. Údené kuracie mäso dodáva zemiakom skvelú chuťovú hĺbku a spoločne s chrumkavou zapečenou vrstvou tvorí chuťový zážitok, ktorý poteší každého stravníka. Môžete ho zasýtiť aj pridaním rôznych byliniek a korenia podľa chuti.