Prepustené maslo

Prepustené maslo
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Prepustené maslo, známe tiež ako ghí, si môžeme jednoducho vyrobiť z obyčajného masla. Táto forma masla má lepšie nutričné vlastnosti...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g masla

Postup varenia podľa receptu

Vložíme maslo do panvice alebo do nízkeho hrnca s hrubým dnom a na veľmi slabom ohni ho necháme roztopiť.

Pri pomalom varení po dobu asi 30 minút odstraňujeme nadbytočnú tekutinu. Pravidelne miešame a zbierame vznikajúcu penu. Konečné maslo by malo mať zlatistú farbu a byť priezračné.

Hotové maslo prefiltrujeme pomocou jemného sitka, ktoré je pokryté plátnom alebo papierovým filtrom, napríklad kávovým.

Potom zmes prelejeme do vhodnej uzatvárateľnej nádoby, necháme ju vychladnúť a uložíme do chladničky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Prepustené maslo

Prepuštěné maslo, známe tiež ako ghee, je tradičný tuk používaný v mnohých kuchyniach sveta, najmä v indickej a ajurvédskej. Vyrába sa pomalým zahřívaním masla, čím sa odstráni voda a mliečne bielkoviny, čím vzniká čistý, zlatistý tuk s nutričnými vlastnosťami. Tento tuk má vysoký dymový bod, čo ho robí ideálnym na varenie pri vysokých teplotách. Prepuštěné maslo je bohaté na zdravé tuky a vitamíny, a má navyše dlhšiu trvanlivosť ako bežné maslo.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: varenie, ľahké, bežný deň, lacné, ľahký, do 30 minút, ostatné, vegetarianské

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Prepustené maslo.

Pridať komentár