Šumavské topinky

Chlieb nakrájame na plátky a opečieme na oleji ako bežné toastové chlebíky. Keď sú ešte horúce, potrieme ich rozmačkaným cesnakom. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 krajcov chleba
8 vajec
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
8 plátkov bravčovej šunky
10 dkg nastrúhanej Nivy
(zelenina na ozdobu)
paradajka
hladká uhorka
paprika
patizónová vňať aj
Postup varenia podľa receptu
Krajce chleba osmahneme na oleji ako bežné toastové chlebíky.
Ešte teplé ich potrieme rozmačkaným cesnakom.
Cibuľu nasekáme na drobné kúsky a prelialy ich osoleným a okoreneným vajcom.
Pripravíme vaječnú zmes s polotuhou konzistenciou, ktorú nanesieme na topinky, posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme kúskom šunky.
Na záver všetko ozdobíme nasekanou zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šumavské topinky
Šumavské topinky sú tradičným českým jedlom, ktoré pochádza z oblasti Šumavy. Sú pripravované z kvalitného domáceho chleba, ktorý sa nakrája na plátky a opečie na panvici. Potom sa obvykle potierajú cesnakom a posypávajú soľou, ale môžu byť vylepšené aj rôznymi ingredienciami, ako je syrom alebo bylinkami. Topinky sú obľúbené ako rýchle občerstvenie či desiata, a často sa podávajú s kyslými uhorkami alebo pomazánkami, čo vytvára skvelú kombináciu chutí.