Cícerový šalát s tuniakom
![Cícerový šalát s tuniakom](/i/sk/cicerovy-salat-s-tuniakom.jpg)
Recept na španielsky teplý šalát pre 3-4 osoby.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 lyžice olivový olej
150 g cícer
1 plechovka tuniak v oleji
3 ks vajcia natvrdo
podľa chuti 1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
zálievka 1 lyžica bylinkový ocot
1 čajová lyžička hnedý cukor
soľ
mletý čierny korenie
1 lyžica olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Deň vopred namočenú cíceru, uvaríme druhý deň domäkka. Potom ju scedíme a nasypeme do misy.
Otvoríme plechovku s tuniakom, slijeme olej osobitne a doň pridáme ocot, soľ a cukor a poriadne premiešame, kým sa všetko nerozpustí.
Cesnak a cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Na panvičke s rozpáleným olejom osmahneme a vyklopíme k cíceru. Na panvičku potom dáme tuniaka a zľahka osmahneme, len aby sa nám mäso ohřialo.
Natvrdo uvarené vajcia nakrájame na kusky a pridávame k cíceru, rovnako ako ohriateho tuniaka. Všetko dohromady zľahka premiešame.
Nakoniec všetko prelixieme zálievkou, ktorú sme si medzitým pripravili.
Takto servírujeme na taniere a ihneď podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cícerový šalát s tuniakom
Cícerový šalát s tuniakom je lahodný a výživný pokrm, ideálny na rýchly obed alebo desiatu. Hlavnými ingredienciami sú cícer, konzervovaný tuniak, čerstvá zelenina a aromatické bylinky. Tento šalát je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo z neho robí skvelú voľbu pre zdravú stravu. Dochutený olivovým olejom a citrónovou šťavou ponúka osviežujúcu chuť s príjemnou kombináciou textúr. Pripraviť ho trvá len chvíľu, takže je perfektný na rušné dni, keď máte chuť na niečo chutné a sýte.