Houbová omeleta

Očistené huby a cesnak nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska. Na panvici zohrejeme olej a spoločne podusíme huby s cesnakom a cibuľou, kým sa voda neodparí.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g čerstvých húb
4 vajcia
2 strúčiky cesnaku
2 jarné cibuľky
80-100 g tvrdého syra
lyžica smotany
2 lyžice oleja
soľ
cukor
Ďalej
cherry paradajky
zelená paprika
Postup varenia podľa receptu
–Očistené huby a cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu na kolieska. Na panvici rozohrejeme olej a potom dusíme huby spolu s cesnakom a cibuľou, kým sa z húb neodparí voda. –Vajíčka zmiešame so smotanou, soľou, korením a polovicou nastrúhaného syra. Túto zmes nalejeme na podusené huby a dusíme prikryté, kým sa vajíčka čiastočne nezpevnía. –Na panvici rozložíme kolieska paradajok a papriky, pridáme zvyšok syra. Rozehrievame gril a všetko na panvici zapečieme, kým sa vajíčka úplne nezpevnía a nezískajú zlatistú farbu. Podávame ihneď.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová omeleta
Houbová omeleta je lahodný pokrm, ktorý poteší milovníkov húb a vajec. Je jednoduchá na prípravu a dá sa obohatiť o rôzne bylinky alebo zeleninu. Čerstvé huby, ako sú hríby alebo šampiňóny, dodávajú omelete bohatú chuť a arómu. Stačí ich osmažiť na panvici s troškou masla, pridať rozšľahané vajcia a nechať všetko stuhnúť. Podávajte ju teplú s kúskom čerstvého chleba, a získate výborný obed alebo raňajky, ktoré vás zasýtia a potešia vaše chuťové poháriky.