Krémové risotto s houbami a parmezánom

Krémové risotto s houbami a parmezánom
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 5

Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninu na malé kocky a šampióny na tenké plátky. Do teflónového hrnca alebo hlbokej pánve dáme polovicu štvrtky masla a pridáme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1,5 l zeleninového vývaru
500 g šampiňónov
400 g ryže (4 vrecká)
180 g parmezánu
200 g anglickej slaniny vcelku
1 cibuľa
hrsť petržlenovej vňate
štvrt kostky masla (60-70 g)

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu nasekáme na drobno, slaninu pokrájame na kocky a šampiňóny na plátky.

Do teflónového hrnca alebo hlbokej panvice vložíme polovicu masla, pridáme cibuľu so slaninou a smažíme po dobu 5 minút. Následne pridáme šampiňóny a restujeme ďalšie 3 minúty. Potom prisypeme ryžu a rýchlo ju osmahneme asi 1 minútu.

Z vývaru nachystaného v hrnci vedľa pridáme jednu naberačku k ryži. Neustále miešame, kým sa tekutina úplne nevsákne, potom pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme, kým ryža nebude al dente. Celý proces trvá približne 30 minút a spotrebujeme takmer celý vývar. Dôležité je stále miešať!

Až je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a pridáme zvyšné maslo, nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Podávame posypané parmezánom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krémové risotto s houbami a parmezánom

Krémové rizoto s hubami a parmezánom je lahodné jedlo, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú kvalitná arborio ryža, čerstvé huby a bohatý parmezán, ktorý dodáva rizotu krémovú konzistenciu a nezameniteľnú chuť. Príprava zahŕňa pomalé varenie ryže s vývarom, čo zabezpečuje dokonalé spojenie chutí a textúr. Tento pokrm je ideálny ako hlavný chod alebo pôsobivá príloha a skvele sa hodí na podávanie s čerstvými bylinkami a pohárom bieleho vína.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: huby, obed, bežný deň, večera, vyprážanie, náročné, náročný, syry

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krémové risotto s houbami a parmezánom.

Pridať komentár