Krémové risotto s houbami a parmezánom
Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninu na malé kocky a šampióny na tenké plátky. Do teflónového hrnca alebo hlbokej pánve dáme polovicu štvrtky masla a pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,5 l zeleninového vývaru
500 g šampiňónov
400 g ryže (4 vrecká)
180 g parmezánu
200 g anglickej slaniny vcelku
1 cibuľa
hrsť petržlenovej vňate
štvrt kostky masla (60-70 g)
Postup varenia podľa receptu
Cibuľu nasekáme na drobno, slaninu pokrájame na kocky a šampiňóny na plátky.
Do teflónového hrnca alebo hlbokej panvice vložíme polovicu masla, pridáme cibuľu so slaninou a smažíme po dobu 5 minút. Následne pridáme šampiňóny a restujeme ďalšie 3 minúty. Potom prisypeme ryžu a rýchlo ju osmahneme asi 1 minútu.
Z vývaru nachystaného v hrnci vedľa pridáme jednu naberačku k ryži. Neustále miešame, kým sa tekutina úplne nevsákne, potom pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme, kým ryža nebude al dente. Celý proces trvá približne 30 minút a spotrebujeme takmer celý vývar. Dôležité je stále miešať!
Až je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a pridáme zvyšné maslo, nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Podávame posypané parmezánom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krémové risotto s houbami a parmezánom
Krémové rizoto s hubami a parmezánom je lahodné jedlo, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú kvalitná arborio ryža, čerstvé huby a bohatý parmezán, ktorý dodáva rizotu krémovú konzistenciu a nezameniteľnú chuť. Príprava zahŕňa pomalé varenie ryže s vývarom, čo zabezpečuje dokonalé spojenie chutí a textúr. Tento pokrm je ideálny ako hlavný chod alebo pôsobivá príloha a skvele sa hodí na podávanie s čerstvými bylinkami a pohárom bieleho vína.
Tomáš Rohlena