Fazuľky na smotane s kôprom

Fazuľky na smotane s kôprom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Použijeme ak je to možné fazuľky čerstvé, ak nie sú, tak mrazené.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 balíčky fazolové lusky
1 ks cibuľa
1 ks smotana 12%
podľa chuti cukor kryštál
ocot
kôpor
1 - 2 lyžice maslo
soľ
podľa potreby hladká múka

Postup varenia podľa receptu

Fazlule povaríme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Potom ich uvarené podľa potreby nakrájame na menšie kúsky.

Na panvici si rozpálime maslo a na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a podliate vodou z uvarených fazulí.

Po premiešaní pridáme aj samotné fazule. Pridáme smotanu, kôpor podľa chuti, ocot, cukor, soľ a po opätovnom premiešaní necháme len prehriať.

Podávame s varenými zemiakmi a tvrdým vareným vajíčkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Fazuľky na smotane s kôprom

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo, Omáčky, Pre deti, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Fazuľky na smotane s kôprom.

Pridať komentár