Houbové karbanátky
Na voňavé hubové karbanátky použijeme buď zakúpené šampiňóny, alebo huby, ktoré sme nazbierali v lese. Huby najprv podusíme, potom primiešame namočené rožky, vajce a korenie.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g šampiňónov (alebo iných húb)
1 rožok (alebo žemľa)
150 ml mlieka
1/2 cibule
olej
1 vajce
1 strúčik cesnaku
1 hrsť petržlenovej vňate
štipka muškátového orieška
štipka majoránky
štipka mletého kmínu
soľ
strúhanka (podľa potreby)
Na obalenie
hladká múka
vajce
strúhanka
Postup varenia podľa receptu
Rozlámaný rohlík ponoríme do mlieka. Cibuľu jemne nakrájame. Huby pokrájame na kúsky. Petržlenovú vňať nadrobno nasekáme.
Na malom množstve oleja osmahneme cibuľu, potom pridáme huby. Osolíme a chvíľu ich dusíme, potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej hubovej zmesi primiešame rozmačkaný rohlík, vajíčko, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a podľa potreby zahustíme strúhankou.
Z materiálu vytvárame malé placky, ktoré obalíme v trojobali.
Smažíme ich na horúcom oleji z oboch strán.
Servírujeme s zemiakmi a zeleninovým šalátom, alebo je možné podávať samostatne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbové karbanátky
Hubové karbanátky sú vynikajúcim pokrmom pre milovníkov húb a vegetariánov. Táto delikátna zmes jemne nasekaných húb, zemiakov, cibule a korenia sa formuje do tvaru plackov a potom sa opečie dozlata. Karbanátky sú skvelé ako hlavné jedlo alebo ako chutná príloha. Podávať ich možno s čerstvým zeleninovým šalátom alebo s zemiakovou kašou. Vďaka svojej výbornej chuti a aromatickej vôni sú huby v karbanátkoch ideálnou voľbou pre každú príležitosť.
Tomáš Rohlena