Houbová smaženica

Máte sušené alebo mrazené huby a stále zbierate ďalšie? Pripravte si čerstvú zmes húb, ktorá príjemne vonia po lese. Recepty nájdete na…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
huby (najlepšie viac druhov)
cibuľa
maslo (alebo olej)
cesnak
drvený kmín
vajce (na 1 porciu 1 vajce)
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu, a keď začne získavať ružovú farbu, pridáme na kúsky cca 2x2 cm nakrájané huby, ktoré sme predtým opláchli. Ak sú huby príliš suché, môžeme ich jemne podliať vodou (asi 1–3 polievkové lyžice).
Na miernom ohni dusíme huby pod pokrievkou asi 10 minút, potom ich osolíme, posypeme rascou, pridáme utretý cesnak podľa chuti a chvíľu povaríme.
Potom pridáme našľahané a mierne osolené vajcia.
Pri neustálom miešaní osmažíme, kým sa vajcia nezahustia.
Podávame s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová smaženica
Hubová smaženica je obľúbené slovenské jedlo, ktorého základom sú čerstvé alebo sušené huby, často pravé hříbky alebo lišky. Tieto sa nakrájajú na kusy a osmažia sa na panvici s cibuľou a cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu. Následne sa pridá osolená a okorenená zmes vajec, ktorá sa na panvici spevní. Tento pokrm sa podáva teplý, často s chutným chlebom alebo zemiakmi.