Cukinetové plátky zapekané

Cuketu nakrájame na tenké plátky o dĺžke približne 1 cm, osolíme ju a necháme ju chvíľu odstáť, aby pustila vodu. Potom ju osušíme, potrieme rozmačkaným cesnakom a na vrch dáme kolečka paradajok.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cuketa
paradajky
sušená šunka alebo slanina
tvrdý syr
cesnak
bazalka
soľ
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Cuketu nakrájame na tenké plátky, asi 1 cm hrubé, osolíme a necháme ju chvíľu pustiť šťavu. Potom ju osušíme, potrieme rozmačkaným cesnakom, pokladáme na ňu kolieska paradajok a posypeme nasekanou bazalkou. Plátky šunky s paradajkami obalíme, posypeme syrom a umiestníme do zapekacej misy alebo pekáča. Na záver zakápneme olivovým olejom a zapekáme. Podávame s pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cukinetové plátky zapekané
Zapekané plátky cukety sú lahodným jedlom, ktoré kombinuje jemnú chuť cukety a krehkosť syra. Tento pokrm sa ľahko pripravuje a je ideálny ako príloha alebo ľahký hlavný chod. Cuketu nakrájame na tenké plátky, ktoré sa vrstvou so syrom a bylinkami zapečú do zlatista. Výsledkom je skvelá pochúťka, ktorá poteší nielen vegetariánov, ale aj milovníkov zdravej kuchyne. Zapekané plátky cukety je možné podávať s prírodnou jogurtovou omáčkou alebo čerstvým šalátom pre dokonalú kombináciu chutí.