Houbová zmes na topinky

Houbová zmes na topinky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Ak máte novopostavené huby z lesa a radi by ste si pripravili chutnú pochúťku na zlatisté topinky, odporúčame náš recept. Houbová zmes na…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g húb shiitake
200 g hlivy ustricovej
200 g šampiňónov
1 cibuľa
1 vajce
1 jarná cibuľka s natia
1 strúčik cesnaku
sušené paradajky (podľa chuti)
niekoľko snítok bazalky
kmín mletý (podľa chuti)
mletý čierny korenie
soľ
Na podávanie
toasty
čerstvá zelenina

Postup varenia podľa receptu

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu.

Húbky nakrájame na malé kúsky a zmiešame ich s cibuľou a soľou. Potom pridáme trochu mletého kmínu, rozmačkaný cesnak a nasekanú jarnú cibuľku.

Trochu osolíme vodou a pod pokrievkou necháme pár minút variť. Nakoniec vmiešame vajcia, pridáme nasekanú bazalku a hrubo nakrájané sušené paradajky. Servírujeme s toastmi a zeleninovým šalátom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová zmes na topinky

Hubová zmes na topinky je lahodný pokrm, ktorý spája výborné chute lesných húb s chrumkavými topinkami. Tento pokrm je obľúbený pre svoju jednoduchú prípravu a bohatstvo chutí. Hubová zmes obsahuje čerstvé alebo sušené huby, cibuľu, cesnak a bylinky, ktoré sa spoločne dusia na panvici. Podáva sa teplá na opečenom chlebe alebo topinkách, čo vytvára skvelú kombináciu textúr. Ideálna ako rýchly obed, večera alebo pohostenie pre návštevy, hubová zmes určite poteší každého milovníka húb a dobrého jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (50 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: paradajky, občerstvenie, huby, restovanie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, dusenie, nátierky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Houbová zmes na topinky.

Pridať komentár