Rizoto

Na talianske risotto sa ani plávajúca verzia nedá porovnávať. Naša česká varianta je osvedčená a má obľubu naprieč generáciami. Česká klasika je vydatne posypaná…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 vrecúška uvarenej ryže
sterilizovaná kukurica
pečené bravčové mäso (kuracie alebo bravčová konzerva)
sterilizovaný hrášok
soľ
mletý čierny korenie
grilovacie korenie
lečo
cesnak
olej
cibuľa
Postup varenia podľa receptu
Ryžu uvaríme v horúcej osolenej vode podľa pokynov.
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme sterilizované lečo (ak je lečo slanšie, solíme pokrm až na konci, aby sme to nepokazili so soľou).
Pridáme zvyšok nakrájaného mäsa z obeda spolu so šťavou, ktorá ostala.
Pridáme uvarenú ryžu, hrášok, kukuricu (pre tých, ktorí majú radi, môžeme pridať huby), mletý pepper, grilovacie korenie a cesnak.
Všetko dôkladne premiešame a podávame so šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rizoto
Risotto je obľúbené jedlo talianskeho pôvodu, ktoré sa pripravuje z ryže a vývaru. Jeho základom je predovšetkým ryža Arborio, ktorá je bohatá na škrob a dodáva pokrmu krémovú konzistenciu. Risotto sa často obohacuje o rôzne ingrediencie, ako sú huby, morské plody, zelenina alebo syry. Príprava risotta si vyžaduje stála miešanie, aby sa ryža dobre spojila s ostatnými ingredienciami. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výborne vyzerá, čo z neho robí obľúbenú voľbu na slávnostné príležitosti.