Rizoto

Rizoto
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na talianske risotto sa ani plávajúca verzia nedá porovnávať. Naša česká varianta je osvedčená a má obľubu naprieč generáciami. Česká klasika je vydatne posypaná…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 vrecúška uvarenej ryže
sterilizovaná kukurica
pečené bravčové mäso (kuracie alebo bravčová konzerva)
sterilizovaný hrášok
soľ
mletý čierny korenie
grilovacie korenie
lečo
cesnak
olej
cibuľa

Postup varenia podľa receptu

Ryžu uvaríme v horúcej osolenej vode podľa pokynov.

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme sterilizované lečo (ak je lečo slanšie, solíme pokrm až na konci, aby sme to nepokazili so soľou).

Pridáme zvyšok nakrájaného mäsa z obeda spolu so šťavou, ktorá ostala.

Pridáme uvarenú ryžu, hrášok, kukuricu (pre tých, ktorí majú radi, môžeme pridať huby), mletý pepper, grilovacie korenie a cesnak.

Všetko dôkladne premiešame a podávame so šalátom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rizoto

Risotto je obľúbené jedlo talianskeho pôvodu, ktoré sa pripravuje z ryže a vývaru. Jeho základom je predovšetkým ryža Arborio, ktorá je bohatá na škrob a dodáva pokrmu krémovú konzistenciu. Risotto sa často obohacuje o rôzne ingrediencie, ako sú huby, morské plody, zelenina alebo syry. Príprava risotta si vyžaduje stála miešanie, aby sa ryža dobre spojila s ostatnými ingredienciami. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výborne vyzerá, čo z neho robí obľúbenú voľbu na slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 3.8/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: Zelenina, restovanie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, ostatné, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rizoto.

Pridať komentár