Lasagne so syrom a mletým mäsom
![Lasagne so syrom a mletým mäsom](/i/sk/lasagne-so-syrom-a-mletym-masom.jpg)
Dôstojná skvelá večera.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/2 kg kvalitné mleté mäso
2 ks kuchynská cibuľa
soľ
1 l polohrubé mlieko - studené
čierny korenie - mleté
0,3 kg lasagne
60 g čerstvé maslo
50 g múka - hladká
bylinky bazalka
olej - repkový
2 ks paprika - žltá
korenie muškátový oriešok
150 g syro - eidam
100 g tvrdý syr - údený
1 ks vajíčko
12 polievkových lyžíc kečup - sladký
6 strúčikov český cesnak
2 ks pekné paradajky
1 ks vaječný žĺtok
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca si zakvapkáme trochu oleja, prisypeme nakrájanú kuchynskú cibuľu a osmažíme. Nandáme mleté meso, okořeníme čiernym korením a soľou. Opiekame. Prisypeme päť strúčikov nastrúhaného cesnaku a pridáme nakrájanú papriku a paradajky. Natrháme si bazalku a pridáme sladký kečup.
A čo nesmie chýbať? Bešamelová omáčka.
Nádobu do rúry si vytrieme maslom. Zapneme si rúru na 180 °C.
V hrnku si metličkou rozšľaháme trošku studeného mlieka so žĺtkom.
Do hrnca si dáme kúsok pravého masla. Pridáme trochu hladkej múky. Metličkou miešame, až nám vznikne zásmažka. Doplníme ju studeným polotučným mliekom a chvíľu varíme. Okořeníme trošku muškátovým orieškom a pridáme soľ. Prilijeme žĺtok s mliekom, metličkou zamiešame a chvíľu varíme.
Na strúhadle si nastrúhame zauzený syr.
Bylinky zmiešame s vajíčkom a zauzeným syrom. Osolíme a pridáme prelisovaný strúčik cesnaku.
Odložíme nabok.
Nastrúhame si eidam.
Do vhodnej nádoby s viečkom si nandáme naberačkou trošku omáčky.
Rozmístíme pláty (lasagne). Kto je šikovný, môže si ich urobiť doma. Kto chce ušetriť čas, vezme si predvarené.
Pláty zalijeme omáčkou. Zasypeme eidamom. Nandáme mleté meso. A opakujeme. Pláty ...
Nakoniec prídu pláty zalité omáčkou a bylinky so zauzeným syrom.
Pečieme v rúre asi trištvrte hodiny. Uvidíte. Posledných pár minút dopiekame bez viečka. Cítite tú vôňu? Je to skvelé!
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lasagne so syrom a mletým mäsom
Lasagne so syrom a mletým mäsom je tradičné talianske jedlo, ktoré poteší svojou bohatou chuťou. Skladá sa z vrstiev cestovín, šťavnatého mletého mäsa, lahodného bešamelu a aromatickej paradajkovej omáčky. Každá vrstva je posypaná syrom, najčastejšie parmezánom alebo mozzarellou, ktorý pri pečení krásne zlatisto skaramelizuje. Príprava lasagní si vyžaduje trochu času, ale výsledok stojí za to. Je to skvelé hlavné jedlo pre rodinné stretnutie alebo slávnostnú večeru. Podávajte s čerstvým chlebom a šalátom pre dokonalý zážitok.