Diétna sekaná z morčacieho mäsa s koreňovou zeleninou

Mäso z moriaka alebo iného drôbežieho druhu zmiešame s múkou, domácou strúhankou, vajíčkom a nakrájanou alebo nastrúhanou koreňovou zeleninou, a ďalej pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
700 g mletého morčacieho mäsa (alebo hydinového mäsa)
3 lyžice hrubej múky
1 lyžica strúhanky
1 celé vajce
1 bielok
troška soli
2-3 lyžice slabého vývaru
koreninová zelenina (nastrúhaná)
kerblík (nasekaný)
drvená rasca
+ alobal
+ voda do pekáča
Postup varenia podľa receptu
Mäso z moriaka alebo hydiny zmiešame s múkou, domácou strúhankou, vajcom, nakrájanou alebo nastrúhanou koreňovou zeleninou, a nakoniec pridáme nasekanú petržlen a jemný vývar.
Následne vytvoríme peknú šišku, ktorú potrieme bielkom a posypeme drveným kmínom (to nie je povinné).
Následne umiestnime mäsovú zmes do alobalu, ktorý potom uzavrieme a položíme spolu so sekanou do pekáča. Do pekáča nalejeme vodu a pečieme približne 35-40 minút pri 180°C.
Na záver necháme mäso odkryté a krátko ho dopiecť asi 5-10 minút. Podávame ho opäť s diétnou zemiakovou kašou alebo so zemiakmi a kompótom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Diétna sekaná z morčacieho mäsa s koreňovou zeleninou
Diétna sekaná z morčacieho mäsa s koreňovou zeleninou je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú a výživnú alternatívu tradičného jedla. Morčacie mäso je bohaté na bielkoviny a má nízky obsah tuku, čo ho robí ideálnym pre diéty. Kombinácia s koreňovou zeleninou, ako sú mrkva, zeler a petržlen, dodáva sekanému nielen bohatú chuť, ale aj dôležité vitamíny a minerály. Tento pokrm je perfektný na obed či večeru a ľahko sa pripravuje, čím uspokojí aj náročných stravníkov.