Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zákysom
![Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zákysom](/i/sk/zeleninovy-salat-s-kuracim-masom-a-zakysom.jpg)
Začneme tým, že si osolíme, opepříme kuracie prsia, ktoré pokladáme na panvicu s troškou rozohrievaného oleja.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 väčšie kuracie prsia
200 g rajčiny
8 ks toasted chlieb
200 g zelená paprika
200 g hladká uhorka
200 g ľadový šalát
zálievka 1 čajová lyžička olivový olej
1 čajová lyžička soľ
150 ml kyslá smotana
1 čajová lyžička korenie
1 čajová lyžička cukor
Postup varenia podľa receptu
Kým sa nám mäso smaží, nakrájame si papriku, paradajku, uhorku a ľadový šalát. Všetko zmiešame dohromady.
K tomu si rovno pripravíme aj zálievku a to zo zakysanej smotany, do ktorej pridáme soľ, korenie, práškový cukor a olivový olej. Takto dôkladne premiešame.
Zálievku premiešame s nakrájanou zeleninou, tak, aby všetka zelenina bola zálievkou pokrytá. Servírujeme na tanier.
Akonáhle sa nám mäso dosmaží, nakrájame ho na kúsky podľa chuti a položíme na šalát. Na strane si ešte osmažíme toast a šalát je hotový.
Tento recept je na 4 porcie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zákysom
Zeleninový šalát s kuriatkom a kyslou smotanou je ľahké a osviežujúce jedlo, ideálne na horúce letné dni. Kombinácia čerstvej zeleniny, ako sú šalátové listy, paradajky, uhorka a paprika, prináša chrumkavosť a sviežosť. Grilované kuriatko dodáva šalátu bielkoviny a sýtosť. Zálievka z kyslej smotany, zmiešaná s olivovým olejom a bylinkami, zaisťuje jemnú kyslosť a lahodnú chuť. Tento šalát poskytuje vyváženú porciu vitamínov a živín, takže sa hodí aj pre tých, ktorí sledujú zdravý životný štýl. Ideálna voľba pre rýchly obed alebo večeru.