Kovbojské fazule
![Kovbojské fazule](/i/sk/kovbojske-fazule.jpg)
Kovbojské fazule a ich recept asi netreba príliš predstavovať. Kovbojské fazule totiž v rôznych obmenách kolujú slovenskou spoločnosťou, ktorá si z tohto jedla urobila nepresnú pripomienku nám tak vzdialeného divokého západu. Kovbojské fazule môžu mať rôzne odtiene chuti, ale jedno zostáva rovnaké – ide o jedlo sýte a nezriedka ostré. Ostridla samozrejme použite, ako je vôľa. Kovbojské fazule a ich recept sa tiež vyznačuje svojou jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Recept na kovbojské fazule, ktorý je nižšie, naozaj urobíte počas pár minút s pár ingredienciami. Kovbojské fazule tak plnia úlohu toho jedla, po ktorom siahnete, keď nemáte dostatok času alebo sily variť niečo zložitejšie. Kovbojské fazule sa tiež výborne hodia ako jedlo na dovolenku, lebo na vás potom s troškou fantázie padne niečo z tej kovbojské romantiky. Kovbojské fazule jednoducho predstavujú voľbu plnohodnotného jedla, ktoré toho moc nevyžaduje.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks cibuľa
100 g anglickej slaniny
2 ks pikantné klobásy
1 plechovka červených fazúľ
1 plechovka chilli fazúľ
2-3 lyžice pikantného kečupu
1 ks bielej papriky
1 ks červenej kapie
podľa chuti soľ, korenie, cesnak
podľa potreby olej
Postup varenia podľa receptu
Najprv na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridajte klobásu a opečte ju a nakoniec orestujte nakrájané papriky.
Potom do panvice dajte chilli fazuľu a prepláchnuté červené fazule. Porádne premiešajte a nechajte prehriať.
Dochutťe korením a kečupom. Podávajte s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kovbojské fazule
Kovbojské fazule sú obľúbeným jedlom spájajúcim sýtosť fazúľ s typickými ingredienciami divokého západu. Tento pokrm, často pripravovaný na otvorenom ohni, obsahuje fazule varené s cibuľou, cesnakom, paradajkami a korením. Pridaním slaniny alebo mletého hovädzieho mäsa získa pokrm výraznú a sýtu chuť. Často sa podáva s chlebom alebo kukuričnými plackami. Kombinácia jednoduchosti a sýtnosti robí z kovbojských fazúľ ideálne jedlo na vonkajšie varenie a dlhé pobyty v prírode.