Kančie medailónky s líškami

Kančie medailónky s líškami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm, ochutíme soľou a korením. Na panvici s olejom ich z oboch strán osmažíme, každá strana by mala byť na panvici približne 2 minúty.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

vykostený a odblanený valček z diviačieho chrbta
hrsť líšok
3 snítky tymiánu
1-2 čajové lyžičky červenej papriky (kto nemá rád v jedle celé, môže ju rozdrviť v mažiari)
100 ml vývaru
100 ml smotany
soľ a korenie
olej

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na plátky široké asi 1,5 cm a následne ho osolíme a okoreníme.

Na panvici s olejom ich smažíme z oboch strán, čo zaberie asi 2 minúty z každej strany. Môžeme to urobiť aj kratší čas, ak preferujeme, aby vnútri zostali ružové.

Mäso vyberieme a udržujeme ho v teple.

Do panvice nalejeme trochu vývaru a necháme uvoľniť opečené kúsky zo dna panvice.

Zmiešame ingrediencie a pridáme hlivu, ktorú môžeme nakrájať na menšie kúsky alebo ju použiť celú, spolu s tymiánom a červeným korením.

Postupne pridávame vývar, vždy ho necháme takmer vyvariť a hlivu restujeme a dusíme asi 10 minút.

Okoreníme ich a pridáme smotanu.

Zredukujeme omáčku na požadovanú hustotu.

Ochutnáme. Ak si prajete, mäso môžete na záver vložiť do omáčky, aby sa prehrialo.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kančie medailónky s líškami

Kančie medailónky s líškami sú skvelým jedlom pre milovníkov zveriny a fungujú ako dokonalá voľba pre špeciálne príležitosti. Mladé kančie mäso je jemné a šťavnaté, zatiaľ čo líšky pridávajú pokrmu jedinečnú chuť a aromatickú vôňu. Pred podávaním sa medailónky často opiekajú na panvici s bylinkami a podávajú sa s povidla alebo omáčkou z líšok. Tento delikátny pokrm skvele doplní pohárik červeného vína, čím podtrhne jeho chuťové nuansy. Vyskúšajte kančie medailónky a objavte nezabudnuteľnú kombináciu chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: huby, omáčky, restovanie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, česká, ľahký, bylinky, dusenie, smotanová, iné mäso, minútky, zverina

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kančie medailónky s líškami.

Pridať komentár