Kančie medailónky s líškami

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm, ochutíme soľou a korením. Na panvici s olejom ich z oboch strán osmažíme, každá strana by mala byť na panvici približne 2 minúty.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
vykostený a odblanený valček z diviačieho chrbta
hrsť líšok
3 snítky tymiánu
1-2 čajové lyžičky červenej papriky (kto nemá rád v jedle celé, môže ju rozdrviť v mažiari)
100 ml vývaru
100 ml smotany
soľ a korenie
olej
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na plátky široké asi 1,5 cm a následne ho osolíme a okoreníme.
Na panvici s olejom ich smažíme z oboch strán, čo zaberie asi 2 minúty z každej strany. Môžeme to urobiť aj kratší čas, ak preferujeme, aby vnútri zostali ružové.
Mäso vyberieme a udržujeme ho v teple.
Do panvice nalejeme trochu vývaru a necháme uvoľniť opečené kúsky zo dna panvice.
Zmiešame ingrediencie a pridáme hlivu, ktorú môžeme nakrájať na menšie kúsky alebo ju použiť celú, spolu s tymiánom a červeným korením.
Postupne pridávame vývar, vždy ho necháme takmer vyvariť a hlivu restujeme a dusíme asi 10 minút.
Okoreníme ich a pridáme smotanu.
Zredukujeme omáčku na požadovanú hustotu.
Ochutnáme. Ak si prajete, mäso môžete na záver vložiť do omáčky, aby sa prehrialo.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kančie medailónky s líškami
Kančie medailónky s líškami sú skvelým jedlom pre milovníkov zveriny a fungujú ako dokonalá voľba pre špeciálne príležitosti. Mladé kančie mäso je jemné a šťavnaté, zatiaľ čo líšky pridávajú pokrmu jedinečnú chuť a aromatickú vôňu. Pred podávaním sa medailónky často opiekajú na panvici s bylinkami a podávajú sa s povidla alebo omáčkou z líšok. Tento delikátny pokrm skvele doplní pohárik červeného vína, čím podtrhne jeho chuťové nuansy. Vyskúšajte kančie medailónky a objavte nezabudnuteľnú kombináciu chutí.