Kuracie pečienky s cibuľou

Kuracie pečienky s cibuľou
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kuracie pečienky dôkladne umyjeme a odstránime viditeľné blany. Nie je potrebné pečienky prerezať, pretože sú tenké a jemné, a to kvôli blanám a šľachám.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g kuracích pečienok
3 menšie alebo 2 väčšie cibule
slnečnicový olej
soľ
čierne korenie

Postup varenia podľa receptu

Kuracie pečene dôkladne opláchneme a odstránime viditeľné blany. Pečienky neprerezávame, pretože sú tenké a jemné, a pri varení sa blany a šľachy strácajú.

Orestujeme kuracie pečene na cibuľke, potom zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút, občas premiešame. Je dôležité pečene nesoliť, aby zostali jemné a mäkké; osolíme ich až po uvarení. Podávala som ich s ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie pečienky s cibuľou

Kuracie pečienky s cibuľou je tradičný český pokrm, ktorý spája jemnú chuť kuracích pečienok s aromatickou cibuľou. Tento recept je jednoduchý na prípravu a ponúka bohatú nutričnú hodnotu. Pečienky sú bohaté na železo a vitamíny, zatiaľ čo cibuľa dodáva jedlu lahodnú sladkosť. Pokrm sa často podáva s čerstvým chlebom alebo zemiakmi, čo vytvára skvelú kombináciu chutí. Kuracie pečienky s cibuľou sú ideálnou voľbou pre rýchlu a výživnú večeru, ktorá poteší celú rodinu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: restovanie, obed, rýchle, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, do 30 minút, pokrmy z vnútorností, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie pečienky s cibuľou.

Pridať komentár