Vepřové pečeň na prírodno

Vepřové pečeň na prírodno
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 4

Vepřové pečeň sú dnes ľahko dostupné, čo vám umožní uvariť si z nich lahodný obed. Rýchla príprava na prírodno zvýrazní ich...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g bravčových pečienok
olej na panvicu
mleté korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Bravčové pečeň dôkladne umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky.

Na panvici zahrejeme olej a pečeň na ňom rýchlo osmahneme, aby sa uzavrela a zostala šťavnatá.

Pridáme korenie, nakoniec osolíme a ihneď servírujeme.

Príloha: zemiaky pražené na masle.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové pečeň na prírodno

Bravčové pečene na prírodno je klasické slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou jednoduchosťou a chuťou. Pečene sa obvykle orestujú na panvici s cibuľou a korením, čo dodáva pokrmu výnimočné arómu. Podávajú sa často s zemiakovým alebo mrkvovým pyré, prírodnou šťavou a čerstvou zeleninou. Tento pokrm je bohatý na živiny, najmä železo a vitamín A, takže je nielen chutný, ale aj zdravý. Bravčové pečene na prírodno sú ideálnou voľbou pre rýchlu a výživu plnú večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (66 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, pokrmy z vnútorností, vyprážanie, do 20 minút

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové pečeň na prírodno.

Pridať komentár