Klasická horčica (domáca)

Horčica patrí medzi najpopulárnejšie a najčastejšie používané dochucovadlá. Jej aplikácia je veľmi rozmanitá, dokáže zlepšiť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
50 g horčičných semienok
2 lyžičky cukru
1/4 lyžičky soli
2-4 lyžičky oleja
60-70 ml 8% octu
60-70 ml vody
Postup varenia podľa receptu
Horčičné semienka rozmelíme na jemný prášok - na to som použila elektrický mlynček na kávu, ktorý mám výhradne na tieto účely, ako je mletie semienok alebo sekání tvrdých zŕn do cesta na chlieb.
Vodu s ocotom privedieme k varu a ešte vrelú ju nalijeme na semienka.
Do zmesi pridáme olej, soľ a cukor, všetko dôkladne premiešame a ochutnáme. Podľa chuti môžeme upraviť množstvo soli a cukru.
Po vychladnutí dáme do chladničky, kde horčica prirodzene zhustne.
Čerstvá horčica má silnú octovú vôňu, ktorá s chladením zoslabuje ako chuť, tak i vôňu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Klasická horčica (domáca)
Klasická horčica je obľúbené dochucovadlo, ktoré dodáva pokrmom pikantný nádych. Jej príprava doma je jednoduchá a umožňuje prispôsobiť chuť presne podľa vašich predstáv. Základnými ingredienciami sú horčičné semienka, ocot, soľ a voda. Domáca horčica je nielen chutnejšia než kupovaná, ale aj bez konzervantov a umelých prísad. Môžete experimentovať s rôznymi bylinkami a korením, aby vznikli jedinečné variácie. Podávajte ju k mäsám, šalátom alebo ako súčasť sendvičov a užite si skvelú chuť, ktorú si zamilujete!