Hovädzie pečeň v kyslej smotane - marinovaná

Hovädzie pečeň v kyslej smotane - marinovaná
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Pečeň som nakrájala na plátky hrubé asi 1 cm a naložila ich do smotany zmiešanej s korením a vajcom. Korenie pridajte podľa vlastnej chuti. Marinujte minimálne 2 hodiny.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

0,5 kg hovädzích pečienok
Marináda
1 kyslá smotana
1 vajce
1 strúčik cesnaku
korenie Tandoori masala (alebo iné podľa chuti)
soľ
piper
strúhanka na obalenie

Postup varenia podľa receptu

Pečeň som nakrájala na plátky hrubé 1 cm a namočila ich do smotany zmiešanej s korením a vajcom. Korenie prispôsobte svojej chuti. Nechajte marinovať minimálne 2 hodiny, ideálne dlhšie.

Potom som pečeň trochu zotrela od smotany a obalila vo strúhanke.

Smažte v horúcom oleji po dobu 1-2 minút z oboch strán. Po dokončení osoľte.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie pečeň v kyslej smotane - marinovaná

Hovädzie pečeň v kyslej smotane je výnimočným pokrmom, ktorý spája bohatú chuť pečene s krémovosťou kyslej smotany. Pred prípravou sú pečene marinované, čo im dodá ešte intenzívnejšiu chuť a jemnosť. Pri varení sa pečene rýchlo opečú, aby si zachovali svoju šťavnatosť, a potom sa podávajú prelité lahodnou omáčkou. Tento pokrm je ideálne podávať s knedľou alebo čerstvým chlebom, čo umožňuje vychutnať si každú kvapku omáčky. Je to skvelá voľba pre milovníkov mäsitých jedál.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, ľahký, pokrmy z vnútorností, vyprážanie, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hovädzie pečeň v kyslej smotane - marinovaná.

Pridať komentár