Veľkonočný baránok bez lepku, mlieka a vajec

Ak hľadáte recept na bezlepkového baránka na Veľkú noc pre 1 až 2 osoby, vyskúšajte pripraviť menšiu dávku cesta v malej forme podľa tohto…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
50 g Jizerky (bezlepkovej múky)
50 g Mark and Spencer
1 lyžica škrobu (Solamylu)
1 čajová lyžička prášku do pečiva
2 lyžice cukru
šťava z 1/2 citróna
citrónová kôra z 1/2 citróna
100 ml vody
1,5 lyžice oleja na vymazanie formy
Postup varenia podľa receptu
Malú formu na baránka potrieme olejom, posypeme bezlepkovou múkou a naplníme cestom. Rúru predhrejeme na 160 °C.
Najprv zmiešame všetky suché ingrediencie v miske, potom pridáme tekuté zložky a všetko dôkladne premiešame dohladka.
Zmes nalejeme do formy, umiestnime ju do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 °C, kým nezíska ružovú farbu. Upečeného baránka necháme chvíľu chladnúť vo forme, a potom ho opatrne vyklopíme.
Z dvoch klinčekov urobíme oči a okolo krku priviažeme mašličku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Veľkonočný baránok bez lepku, mlieka a vajec
Veľkonočný baranček bez lepku, mlieka a vajec je lahodný dezert, ktorý osloví všetkých, ktorí sa vyhýbajú týmto ingredienciám. Tento tradičný sviatočný pokrm je pripravený z alternatívnych surovín, ako je mandľová alebo kokosová múka a rastlinné mlieka. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, a predsa si zachováva všetky typické rysy veľkonočného barančeka. Môže byť krásne zdobený a poteší nielen mlsné jazýčky, ale aj zdravo sa stravujúcich. Užite si chuť Veľkej noci bez obáv z alergií a intolerancií!